Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Batı'nın eliyle Suriye yıkılacak
AB isyancılara savaş eğitimi verecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-03-2013 08:43 - 999 Okunma

  Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre AB'nin Suriyeli isyancılara sunmayı kararlaştırdığı “teknik destek” kapsamında, isyancılara silahlı savaş eğitimi verilmesi de bulunuyor. Habere göre askerî eğitim verecek uzmanlar, İngiltere ve Fransa'dan gönderilecek. Derginin hükümet çevrelerinden aldığı bilgilere göre Almanya'dan bu tarz uzmanların Suriye'ye gönderilmesi ise beklenmiyor.

Avrupa Birliği ülkeleri geçen hafta Brüksel'deki Bakanlar Konseyi toplantısında aldığı kararda Suriye'ye uygulanan silah ambargosunda bazı düzeltmeler yapmış ve sivil halkın korunmasına hizmet etmesi halinde “öldürücü olmayan teçhizat” satılabileceği kabul edilmişti. Metinde ayrıca “teknik destek” sunulacağı ifade edilmiş ancak bu desteğin ne anlama geldiği tam olarak açıklığa kavuşmamıştı. Spiegel'in haberine göre üye ülkelere bu kararın Suriye'deki savaşçılara silah eğitimi verilmesi anlamına da geldiği ifade edildi.

Londra’daki bir uluslararası güvenlik araştırmaları merkezinin başkanı olan Jonnathan Eyal, muhalefet bünyesindeki aşırı dinci gruplaşmaların sırf ABD ve Avrupa’dan yardım geldiği için Batı yanlısı bir tutum içine girebileceğine ihtimal vermiyor. Jonathan Eyal, Batılı istihbarat örgütlerinin muhalefeti desteklemeye çalışmasının nedenlerini ise şöyle sıralıyor: "Bunun ilk nedeni, teşkilatlanabilmesi için muhalefete yapılabilecek en kolay yardım olması. İkincisi, muhalefetin nasıl kişilerden oluştuğunu öğrenmek. Libya’daki Kaddafi rejiminin yıkılmasından sonra, muhaliflerini iyi tanımamamız başımıza iş açmıştı. Bu bakımdan Suriye muhalefeti hakkındaki bilgimizi ne kadar artırırsak, o kadar iyi olur. İstihbarat örgütlerimizin bu bölgede faaliyet göstermesinin üçüncü nedeni ise gizli örgütlerin burada zaten birbirleriyle yarış halinde olmasıdır.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-03-2013 08:43 - 999 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım