Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Beyrut'ta Uluslararası Suriye formu
30 devletten 450 temsilci katlıdı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-09-2013 13:34 - 864 Okunma


BEYRUT – Suriye'ye yönelik askeri saldırıyla mücadele ve direnişi destekleme Arap-uluslar arası forumu dün Beyrut’ta 30 ülkeden 450 şahsiyetin katılımıyla düzenlediği oturumda devlet ve halk olarak Suriye ile dayanışmalarını vurguladı.



Suriye'ye yönelik muhtemel herhangi bir dış müdahaleyi mutlak bir şekilde reddettiklerini belirten katılımcılar; maruz kaldığı tüm tehditler karşısında Suriye ve direnişin yanında olduklarını ifade etti.

Neden Filistin Davasında Susuyor

Forum oturumunda konuşan Hizbullah Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım; Suriye'de yaşananların ABD ve İsrail tarafından direniş eksenine karşı savaştan ibaret olduğunu söyledi.

Kasım; geçen süre içinde 80 devletten tekfirci ve kiralık terör gruplarına hayali paralar harcandığı ve gerekli her türlü desteğin takdim edildiğini belirtti.

Petrodolar şeyhlerinin, efendileri ABD’den Suriye'ye saldırmasını talep etmelerinin utanç kaynağı olduğunu belitten Kasım, Suriye halkı ve meşru haklardan söz edenlerin neden on yıllar boyunca Filistin halkının haklarını savunmayıp İsrail'in tüm düşmancı tutumları ve katliamları karşısında sessiz kaldıklarını sorguladı.



Suriye Efsaneler Yazıyor

Oturumda konuşan Suriye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Abdülkerim; 30 aydır muhtelif devletlere karşı en hırçın savaşa karşı mücadele eden Suriye'nin günümüzde, daha tehlikeli bir silaha karşı savaştığını ifade etti.

Abdülkerim bu süreç içinde Suriye'ye karşı yürütülen hırçın bir medya savaşına dikkat çekerek, kasıtlı ve provokatör bir şekilde gerçeklerin çarpıtıldığına dikkat çekti.

Suriye halkının tüm bu savaş ve dezenformasyon karşısında eşi benzeri görülmemiş bir ulusal mücadele verdiğini belirten Abdülkerim; Suriye ve halkına karşı yürütülen savaşın dünyanın en büyük ve en güçlü ülkesini yıkacak düzeyde olduğunu, fakat Suriye'nin devlet ve halk olarak efsane yazdığını vurguladı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-09-2013 13:34 - 864 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım