Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bin Selman, Şantajla Bin Ladin Şirketlerini Ele Geçirdi
Reuters haber ajansı, Muhammed bin Selman’ın Bin Ladin Grubu’nu adım adım ele geçirme planını rapor halinde yayınladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2018 09:58 - 456 Okunma
Raporda, Bin Selman’ın 2015 yılında Bin Ladin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Bin Ladin’e söz konusu şirkete ortak olmak istediğini ilettiği, ülkenin ekonomik hamleleri ve altyapısının güçlendirmesi için bunun bir imkan olabileceğini söylediği belirtildi.
 
Bekir Bin Ladin’in şirketin diğer ortaklarıyla istişare yapmak için zaman istediği, Bin Selman’ın ise bu süre içerisinde şirkete yönelik baskılarını çoğalttığı kaydedilen raporda, 2015 yılının Eylül ayında Bin Ladin şirketlerine yönelik ilk darbenin Mekke’de Haremi Şerif içerisinde yaşanan ve 107 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan vinç kazasıyla başladığı bilgisine yer verildi.
 
Bin Selman’ın sabotajı olduğu iddia edilen bu olayın ardından Bin Ladin şirketlerine ağır yaptırımlar uygulamaya başlandığına işaret edilirken, şirket yöneticilerine seyahat yasağı getirildiği ve şirketin tüm projelerinin durdurulduğu ifade edildi.
 
Muhammed Bin Selman’ın 7 Haziran 2017’de veliaht prens olarak seçilmesinin ardından yolsuzlukla mücadele operasyonları kapsamında Bin Ladin Şirketlerinin 3 yöneticisinin tutuklandığı söylenen raporda, Bin Ladin ailesinin birçok üyesinin bankalardaki hesaplarının dondurulduğu belirtildi.
 
Yaşanan olaylardan sonra Bin Ladin Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Bin Ladin ile kardeşleri Salih ve Saad’ın Suudi devleti yararına şirketlerdeki yüzde 36.2’lik hisselerinden vazgeçtiği bilgisine yer verilen raporda, 72 yaşında olan Bekir bin Ladin’in tutukluluk halinin devam ettiğinin altı çizildi.
 
Raporda, şirketin şuanda maliyeti 500 milyar doları bulan ve Bin Selman’ın Suudi Arabistan’ın 2030 hedefleri doğrultusunda açıkladığı Neom isimli dev projeye odaklanmış durumda olduğu bildirildi.
 
Geçtiğimiz aylarda Reuters’ta yer alan haberde, Suudi Arabistan yönetiminin inşaat devi Bin Ladin firmasının sonunu getirecek yeni bir adıma hazırlandığı, firmanın bir kısmının kraliyetin eline geçmesinin ardından grubun isminin değiştirileceği ve küçülmeye gidileceği belirtilmişti.
 
Kaynaklara göre, yüzlerce işten çıkarmayı da içerecek olan yeniden yapılanma, 1931'deki kuruluşundan bu yana inşaattan enerjiye kadar çeşitli sektörlerde 500'den fazla birimden oluşan Bin Ladin grubunu büyük bir revizyona sokacak.
 
Şirketin sahibi olan Bin Ladin ailesinin bazı üyeleri, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Suudi veliaht prens Muhammed bin Selman, göreve gelmesinin ardından ülkedeki siyaseti ve sermayeyi kontrolü altına alabilmek için yolsuzluk operasyonu adı altında yeni bir hamle başlatmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2018 09:58 - 456 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım