Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bizim bütün tavırlarımız üç çizgi içindir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-06-2013 12:39 - 1392 Okunma

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz önemli açıklamalarda bulundu.

Gezi Parkı eylemlerinde her kesimin bir araya gelerek  kollektif akılla hareket edildiğini ve bununda tarihi kayıtlarda yerini altığını belirten Özgündüz, bir atkı için birbirini öldüren taraftarların dahi bir araya gelmesinin takdir edilmesi gerektiğini söyledi. "Bizim için birliğimiz her şeyden önce gelir, birliğimiz varsa her şeyimiz vardır, birliğimizi kaybettikten sonra koruyabileceğimiz hiçbir şey yoktur. Bu birliği takdir etmek gerekir." diyen Özgündüz, provakatörlerin kimler olduğu bellidir. Bir lideri olmayan, her kesimden bir araya gelen insanları korumayla mükellef olanlar tarafından tahriklerin olduğu görülmektedir." dedi.

 "Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var, milli birliğimiz, toprak bütünlüğümüz ve devletimizin bekası bizim vazgeçilmezimizdir. Bu çizgimizi, birilerinin taht sevdasına feda etmeyiz ve kimse kendisini bunların üstünde görmemelidir. Bizim birliğimiz varsa, Allah'ın eli de bizim üstümüzde olacaktır. Hiç kimse vazgeçilmez değildir ve bu halkın hiçbir ferde ihtiyacı yoktur." diyen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Bu insanların sloganları bellidir, ne istedikleri bellidir. CIA veya MOSSAD'la gizli kapılar arkasında konuşanlar bunlar değildir. Sokaklarda bağıra bağıra ne istediklerini söylüyorlar. Asıl gizli kapılar arkasında konuşanlar ne yapmak istiyorlar o belli değil. Bir tek sözle milleti sakinleştirmek yerine, sürekli tahrik edilmesini hiç bir akıl sahibi anlayamamaktadır." dedi.

 İran ve Hizbullah Neden Suriye'de ?

 Suriye'de yaşanan gelişmelere de değinen Selahattin Özgündüz, İran ve Hizbullah'ın  neden Suriye'de olduğunu soran sözde aydın, yazar ve çizerlere seslenerek, "Eğer Suriye biterse, sıra Hizbullah'a gelecek diyen sizler değil misiniz? Hizbullah bitirilemiyor çünkü Suriye var diyen siz değil misiniz? Suriye bitsin ki Hizbullah'ı da bitirelim, çünkü İsrail'i ilk kez geriye Hizbullah püskürtmüştür. Hizbullah'ın lojistik desteğini kesmek için Suriye yıkılmalıdır. Bunları sizler de yazıyorsunuz. Lojistik desteği kesip Hizbullah'ı bitirecekler, ondan sonra da eli kolu kırılmış İran'a sıra gelecek. Bu tahliller sizin değil mi? Emperyalizmin ve BOP'un projesi budur. Bunu bilmeyen var mı?

 Madem ki bu işin ikinci merhalesi Hizbullah'ındır, o zaman Hizbullah'ın orada olmasından daha doğal ne olabilir ki? Asıl hedef onu yoketmekse, mecburen orada olacak. Üçüncü hedef İran'sa, onun da orada olması doğaldır. Eğer Suriye'den sonra sıra Hizbullah ve İran'a gelecekse, Suriye'nin yıkılmasına seyirci kalmaları mantıklı mıdır? Mantıklı ve meşru olan, seni orada durdurmasıdır, sana orada karşı koymasıdır.

 Peki sana sorsalar, senin orada ne işin vardı diye, can ciğer olduğun, hiçbir ihtilafının kalmadığı, ne desen yerine getiren böyle güzel bir komşuya karşı neden savaşıyorsun deseler, sen ne dersin? Suud'un, Katar'ın orada ne işi var? İsrail'in, CIA, Mossad, İngiliz'in orada ne işi var? Avrupa'nın orada ne işi var? Biz Hizbullah'ın orada ne işi olduğunu söyledik, sizin tahlillerinize dayanarak söyledik. Sizin orada CIA ve Mossad'la ne işiniz var peki? Şimdi de Mossad başkanı gelmiş, Suriye meselesi arada kaynıyor, cephe zayıflıyor diye uyarıyor. O'nun burada ne işi var, bu kadar karışıklığın içerisinde burada ne arıyor, bir meşru sebep söyler misiniz?" diye sordu.

Biz vatanımızın sahibi, toprağımızın bekçisiyiz

 Milletimizin birliği, toprak bütünlüğümüz ve devletimizin bekasının herşeyin üstünde olduğunu söyleyen Özgündüz, "Bizim bütün tavırlarımız bu üç çizgi içindir.Biz bu vatanın sahibiyiz, toprağımızın bekçisiyiz.

 Herkes biliyor ki, İran'dan sonra sıra Türkiye'ye gelecek. Bu potansiyel imparator, fiili imparatorluğa dönüşmesin diye bu ülkeyi parçalamak, bölük pörçük etmek ve bir İsrail hilali oluşturmak için çalışıyorlar. Bizim önümüze Şii Hilal-Sünni Eksen tartışmasını atıp, bizi birbirimizle boğuşturup, Türkiye'yi İslam Coğrafyasından koparıp, batının şamaroğlanı haline getirecek bir İsrail hilali oluşturmak için çalışıyorlar. Biz bunu görüyoruz ve buna engel olmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz ve uyarıyoruz, bir vatandaş, bir Müslüman, bir bölge insanı olarak uyarıyoruz, Amerika'nın BOP Projesinin yanında olmayın. Amerika bölgemiz için hayır düşünüyor diyorsanız, buna kargalar güler." dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-06-2013 12:39 - 1392 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım