Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM Suriye Temsilcisinden Lazkiye uyarısı
Kimyasal saldırı büyük facia yaratır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-04-2014 18:45 - 810 Okunma

 NEW YORK – Suriye'nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi, BM ve Uluslar arası Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü ortak komisyonunun özel koordinatörü Sigrid Kaag’ın Suriye'deki kimyasal silahların yok edilmesi konusunda Uluslararası Güvenlik Konseyine takdim ettiği sunumda; her şeyin iyi bir şekilde seyir ettiğini ve Suriye'de durumların istikrarlı olamaması halinde belirlenen zaman cetveline tam olarak uyulmamasının mümkün olduğunu söylediğini belirtti.

Kaag’ın Güvenlik Konseyine takdim ettiği sunum ardından basın toplantısı düzenleyen Caferi; Kaag’ın sunumda bulunduğu sırada Şam ve Lazkiye Deniz Limanına havan mermilerinin düşme ihtimalinin yanı sıra silahlı terör gruplarına işaret ederek Lazkiye ve limanına sürekli olarak saldırdıklarına dikkat çektiğini ifade etti.

Caferi Suriye'de bulunan silahlı terör gruplarına etkileri olan tarafların bu teröristlerin, Lazkiye limanına kimyasal madde taşıyan konvoylara saldırmamalarını garantilemeleri gerektiğini, aksi halde böyle bir saldırının oldukça ciddi ve büyük bir faciaya yol açabileceğinin altını çizdi.

Suriye dışında yok edilecek kimyasal maddelerin yarısının yurtdışına aktarıldığına dikkat çeken Caferi; sürecin şu ana dek yolunda seyir ettiğini ve Suriye hükümetinin bu bağlamda belirlenen zaman cetveline bağlı olduğunu birçok kez ifade ettiğini belirtti.

Caferi Rusya'nın, terör gruplarının kimyasal maddelerin yurtdışına aktarıldığı Lazkiye Limanına tehlikeli saldırılarının kınanması konusunda Güvenlik Konseyine takdim ettiği girişimin konseyde üye kimi devletler tarafından engellenmesinin esef verici olduğunu dile getirdi.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar rejimleri tarafından desteklenen terör çetelerinin Lazkiye kırsalının kuzeyi Keseb Bölgesinde Suriyeli binlerce masum insanı tehcir ettiklerini ve çok sayıda vatandaşı katlettiklerine dikkat çeken Caferi; Güvenlik Konseyinde bu devletlerle müttefik hiçbir devletin teröre desteğin kesilmesi için baskı yapmadıklarına işaret etti.

Fransa'nın BM’deki temsilcisinin kimyasal maddelerin taşınmaması nedenine ilişkin bulunduğu yorum konusundaki bir soruya cevabında Caferi; Fransa'nın baştan beri Suriye'deki olaylara objektif yaklaşmadığını ve izlediği politikanın krizin bir parçası olduğunu söyledi. Caferi Fransa'nın her zaman bölgede sömürü ve bölücülük politikası izlediğine vurgu yaptı.

Caferi terör gruplarının Lazkiye ve sahil bölgelerine saldırılarının hedefi konusunda; amaçlarının kimyasalların taşındığı limana saldırıp büyük bir faciaya yol açmalarıyla Suriye hükümetini zor durumda bırakmak olduğunu söyledi. Caferi böylelikle Güvenlik Konseyinde Suriye hükümetine karşı farklı icraatlar aldırma amacı taşıdıklarını ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-04-2014 18:45 - 810 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım