Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM Temsilcisi Esad'la Görüştü
Terörü Reddeden İlkeye Göre İnisiyatif ve Siyasi Süreçten Yanayız
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-10-2012 08:06 - 914 Okunma

  Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad  BM Suriye Özel temsilcisi el-Ahdar el-İbrahimi ile ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Kabul de Suriye’deki durum gelişmeleri ele alınırken, el-İbrahimi’nin çabalarıyla bir kaç bölge ülkesine düzenlediği turunun sonuçlarını görüştü.

Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad El-İbrahimi’ye, Suriye’nin BM temsilcisinin çabalarını desteklediğini belirtti.
 

Başkan el-Esad, Suriye’nin, Egemenliğe saygı ve dış müdahaleyi reddetme esasına dayalı, krize siyasi çözüm bulmak için sadık herhangi bir çabaya açık olduğunu söyledi.

Başkan el-Esad, herhangi bir inisiyatif veya siyasi eylemin cevherinde, terörü durdurma ilkesine dayalı olması gerektiğini, Suriye’de bu gibi terör eylemlerini düzenleyen teröristleri destekleyen, silahlandıran ve barındıran ülkelerinde üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini açıkladı.

Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim, Cumhurbaşkanlığı Sarayında Siyasi ve Medya Danışmanı Dr. Buseyna Şaban, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Dr. Faysal Mikdat, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Muavini Ahmet Arnus ile Dışişleri Bakanlığında dış medya dairesi başkanı Dr. Cihad Makdisi katıldı.

Suriye’ye Barış ve Güvenliğin Geri Gelmesini Umut Ediyoruz

Sana'nın haberine göre, BM Suriye Özel temsilcisi el-Ahdar el-İbrahimi Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad ile görüşmesinin ardından gazetecilere verdiği demeçte, görüşmenin her zaman olduğu gibi açık ve net olduğunu, Suriye konusunu ilgilendiren konulara değindiklerini söyleyerek, geleceğe bakarak Suriye’ye güven ve istikrarın geri gelmesini ve krizin çözümle sonuçlanmasını umut ediyoruz diye belirtti.

Cumhurbaşkanı el-Esad ile Kurban bayramında ateşkesin sağlanması konusunu ele aldığını belirten El-İbrahimi, gelişmiş bir proje veya bu ülkeye istediğimiz barış sürecinin bir bölümü olmayan şahsi mübaderemi Suriye ve haricinde görüştüğüm bütün şahıslarla ele aldım, diye ifade etti.

Bayram esnasında tarafların alacakları münferit kararlar,silahların bırakılmasında toplu bir karar haline dönüşeceğini varsayan el-İbrahimi, dışardaki muhalefet ile komşu ülkelerden bir araya geldiği yetkililerin bu görüşünü onayladıklarına dikkat çekti.

Söz konusu sorumluluğu üstlenen bir kişi olarak Suriye halkına hizmet etmekten başka hiç bir ajanda taşımadığına işaret eden el-İbrahimi; bayramdan sonra tekrar geleceğim, bayram süresince eğer ateşkes sağlanırsa bunun üzerine kurgular yapacağız, sağlanmaması halindeyse sağlanması için çaba harcayacağız, dedi.

Uzun plan veya kendisinde hazır duruma gelen bir iş planıyla ilgili bir soruya cevaben el-İbrahimi; dahili ve harici muhtelif taraflarla bu evrağın hazırlanması için çalışıyoruz diyerek, Suriye halkının bu ateşkesten çok şey beklediğini ve hakkı olduğunu, Suriye halkının isteklerini yerine getirmek için de hiç yorulmadan çalışacaklarını vurguladı.

Silahlı terör gruplarından ateşkese bağlı kalıp kalmayacakları garantisinin sorulması üzerine el-İbrahimi, bu çağrı garanti istememektedir, garantiler ise sadece vatandaşlardan aldığı vaatler olduğunu çünkü çatışmaları durduracaklarını bunu yapmamaları halinde Suriye halkının onlardan hesap soracağını ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-10-2012 08:06 - 914 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım