Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM terör örgütü Nusra'yı kara listeye aldı
Varlıkları Dondurulup Silahlandırılması Yasaklandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-06-2013 11:08 - 913 Okunma

 NEW YORK – Birleşmiş Milletlere (BM) tabi Uluslararası Güvenlik Konseyi dün, Kaide Örgütüyle bağlantılarından dolayı terörist Nusra Cephesini yaptırımların uygulandığı örgütler listesine aldı.

Uluslararası Güvenlik Konseyinde Yaptırımlar Komitesinin çıkardığı ve AFP’nin bir bölümünü yayınladığı beyanda; Nusra Cephesinin uluslararası düzeydeki varlıklarının dondurulduğu ve ona silah temininin yasaklandığı ifade edildi.

Bu arada Uluslararası Güvenlik Konseyinde ABD’li diplomatlar; konsey üyelerinin çoğunluk oyla Kaide Örgütüne tabi Nusra Cephesini terör listesine alma üzerinde anlaştıklarını ilan etmişlerdi.

Associated Press Ajansının aktardığı açıklamalarında ABD’li diplomatlar; Uluslararası Güvenlik Konseyindeki 15 üyenin Nusra Cephesinin terör örgütleri listesine alınmasını çoğunluk oyla onayladıklarını, önümüzdeki süreç içinde de bu kararın resmi olarak ilan edilmesinin beklendiğini ifade ettiler.

ABD geçen Aralık ayında Kaide Örgütüyle sıkı ilişkisi nedeniyle Nusra Cephesini kara terör listesine aldığını ilan etmiş, fakat Avrupa birliğinin geçen Salı günü ‘Suriye muhalefeti’ olarak nitelendirdiği Suriye'deki silahlı gruplara silah ambargosunu kaldırmasından memnuniyetini ifade etmişti. Oysa ki batılı raporlar dahil, bir çok medya ve istihbarat raporu Suriye'de ‘silahlı muhalefet’ olarak nitelendirdikleri grupların büyük çoğunluğunun Nusra Cephesi olduğunu vurgulamaktadır.

Raporlar aynı zamanda batılı yetkililerin radikal silahlılara silah temin etme tehlikesine karşı uyarmaları ve muhalefete temin ettikleri silahların bunların ellerine geçmemesi için özen gösterdiklerini iddia etmelerine rağmen, Suriye'deki silahlıların büyük çoğunluğunun silah ve cephane kıtlığından dolayı Nusra Cephesine geçtiklerini belirtiyor. Bu da gösteriyor ki batı ve bazı bölgesel devletler daha çok Nusra Cephesine silah temin etmekteler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-06-2013 11:08 - 913 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım