Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM ve Suriye'den dış yardım açıklaması
Türkiye sınırı hariç tutuldu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2013 09:25 - 768 Okunma

 BM, komşu ülkelerin topraklarından zarar gören bölgelere doğrudan iletilmek üzere, insani yardım teslimatları konusunda Suriye hükümetinden olumlu cevap aldı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos'un açıklamalarına göre; Suriye yönetiminin hala güvenlik endişesi duyduğu Türkiye sınırı, izin verilen bölgelerin dışında kaldı.

Amos, "Güvenlik Konseyi’nde yapılan istişarelerden sonra Suriye yönetimi, insani amaçlı yardımların Irak, Lübnan ve Ürdün sınırlarından ülkeye girişine izin verilebileceğini kabul etti" dedi.

Cephe üzerinden de insani yardım faaliyetlerinin yapılabilmesi konusunda olumlu gelişmeler elde edildiğini bildiren Genel Sekreter Yardımcısı, ancak kuşatma altında bulunan bölgelerde mahsur kalan 250 bin ve ulaşılması zor ve uzak bölgelerde yaşayan 2 milyon 500 bin Suriyeliye yardım ulaştırmada hala zorluk çekildiğini bir defa daha dile getirdi.

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi de Amos'un ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, insani yardım girişi için Suriye Hükümeti'nin her türlü desteği sağladığını söyledi.

Bu konuda eskisi kadar eleştiri almadıklarını ifade eden Caferi, Suriye'de devam etmekte olan iç savaş konusunda ise Türkiye, Batılı ülkeler ve bazı Arap ülkeleri muhalefete desteği sürdürmekle suçladı.

Öteyandan  BM 22 Ocak’ta yapılması planlanan Suriye Barış Konferansı’nın Cenevre dışında gerçekleştirilmesi olasılığını göz önünde bulunduruyor.

BM sözcüsü Martin Nesirky’nin bildirdiğine göre, Cenevre’deki otellerde boş yer bulunamayabilir. İtar Tass Ajansı’nın aktardığı Nesirky’nin sözlerinde “Konferansın bir kısmının Cenevre sınırları dışında yapılma olasılığı gözden geçiriliyor. Bunun nedeni otellerde boş yer olmamasıdır” ifadelerine yer verildi. Ona göre, toplantının bir gününün İsviçre’nin başka bir şehrinde, büyük bir ihtimalle Montrö’de gerçekleşmesi ele alınıyor.

Nesirky bununla beraber konferansın bir gün ertelenmesinin göz önünde bulundurulmadığını vurguladı ve “Bu mutlaka gerçekleşecektir. Bilindiği gibi önemli olan Cenevre değil, Suriye’dir” şeklinde konuştu.

Cenevre’deki otellerde boş yer bulunmaması o günlerde şehirde yıllık saat fuarı gerçekleşmesi ile açıklanıyor. Ayrıca, oraya yakın bir yerde bulunan ünlü kayak merkezi Davos’ta Dünya Ekonomi Forumu gerçekleştirilecek.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2013 09:25 - 768 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım