Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM Zirvesinde Dünya Liderlerinden
Lahey adalet divanı kararlarına uyun
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2012 16:57 - 957 Okunma

 

 
Amacı ulusal ve uluslararası düzeylerde hukukun üstünlüğü ile ekonomik büyüme, sürdürülebilir kalkınma, açlık ve yoksulluğun kaldırılması arasında bir bağ olduğunu vurgulayan toplantıya 80 üledenin devlet ve hükümet başkanları ile bakanlar katılıyor.
 
Toplatının başlangıcında konuşan Genel Sekreter Ban Ki-moon, üye devletlere hem ulusal hem de uluslararası düzeylerde, seçim yapmadan hukukun eşit olarak uygulanması ve 1945 yılında hukuki ihtilafları çözmek üzere kurulan, Birleşmiş Milletler'in başlıca yargı organı olan Lahey merkezli Uluslararası Adalet Divanı (ICJ)'nın kararlarına uymaları çağrısında bulundu.
 
Toplantıda konuşan Genel Kurul Başkanı Vuk Jeremic de uluslararası hukukun büyük küçük zengin veya yoksul tüm üye devletler tarafından benimsenmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Toplantı sonuç belgesinde Uluslararası Ceza Mahkeme'sinin hükümlerini kabul etmeyen ülkelere kabul etmeleri yönünde çağrı yapıldı. Bugüne kadar 121 ülke Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni kuran anlaşmayı onaylamış bulunuyor.  
 
Belgede, "Soykırım, savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar ile birlikte uluslararası insani hukuk ve insan hakları hukukunun ihlali suçlarının cezasız kalmasına hoşgörü gösterilmeyeceğini garanti ederiz" denildi.
 
Belge ayrıca kadınların erkeklerle tam eşit olarak hukukun üstünlüğünden faydalanmaları gerektiğinin ve çocukların ayrımcılık, şiddet, taciz ve sömürüden korunmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
Ban, toplantının bir dönüm noktası olduğunu ancak şimdiki zorluğun konunun takibinin yapılması ve daha iyi bir gelecek kurmak adına hukukun üstünlüğünün derinleştirilip geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Toplantıda konuşan Uluslararası Adalet Divanı başkanı Peter Tomka da Birleşmiş Milletler'e üye 193 ülkeden sadece 67'sinin Adalet Divanı'nın zorunlu hükümlerini kabul ettiğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2012 16:57 - 957 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım