Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM’den Yemen’de İnsani Facia Uyarısı
BM genel sekreteri sözcüsü stephane dujarric her gün Yemen’de tehlikeli bir insani facianın patlak vereceği konusunda uyarılarda bulunduklarını ve şimdi bir kez daha Hadide kentinin çevresinde şimdiki çatışmalar devam ettiği takdirde Yemen milleti için vahim sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulunduklarını belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-06-2018 13:03 - 547 Okunma
Yemen’de Hadide eyaletinde çatışma tarafları ile müzakereler devam ediyor. BM ayrıca Suud rejimini ile barış müzakerelerinin yeniden başlatılması ve Yemen halkına insani yardım ulaştırılması yönünde müzakere ediyor.
 
Yemen’de insani kriz BM tarafından defalarca uyarı yapılan bir konudur, ancak bu uyarılar Suud rejimi ve Batılı devletlerce umursanmıyor. Dünyada insan haklarını savunduklarını iddia eden ve her gün Yemen savaşı hakkında tek yanlı veya çok yönlü tavırlar sergileyen Batılı ülkeler, BM’nin art arda uyarılarına rağmen Yemen’de insani kriz ve insani facianın patlak vermesi konusunda duyarsızlıklarını sürdürüyor.
 
Gerçekte uluslararası insan hakları örgütlerinin uyarıları ve uluslararası camianın baskılarına karşın başta ABD olmak üzere Batılı devletler Suud rejimine askeri ve lojistik destek vererek bu rejimin savaş suçlarına ve beşeriyete karşı cinayetlerine ortaklık ediyor.
 
Amerika Dışişleri Bakanlığı avukatları ise bir yazı yayımlayarak Amerika yönetimi Suud rejimine bağlı savaş uçaklarına yakıt ikmali yaptığı ve diğer yardımlarda bulunduğu için Yemen’de işlenen savaş suçlarına ortak sayılabilecekleri uyarısında bulundu.
 
BM yetkililerinin Yemen krizi ile ilgili sözlere bakıldığında onların umutsuzluğu en çok BM güvenlik konseyinin Yemen’de çatışma taraflarının baskıları ve bu savaşı sonlandırmak üzere ciddi müzakerelerin başlamasını engellemelerinden kaynaklandığı anlaşılıyor.
 
Yemen özgür milli hareket genel sekreteri İbrahim Hadian BM güvenlik konseyi ABD’nin sultası yüzünden Yemen konusuna duyarsız kaldığını, zira bu konseyden ancak Amerika’nın gözetlediği kararnameler ve kararlar çıkabildiğini belirtiyor.
 
Gerçekte BM ve güvenlik konseyinin Yemen’de yaşanan insani kriz hakkında duyarsızlığı ve etkili bir adım atmamasının başlıca neden bu kurumların Yemen savaşını başlatan ve bu savaşa taraf olan zorba devletlere bağımlı olmaları yüzündendir. Bugün BM mali açıdan Amerika ve Suud rejimine bağımlı olduğu için Yemen’de veya dünyanın herhangi bir yerinde zati görevini yerine getiremiyor. Nitekim Yemen savaşı üzerinden geçen yıllarda da bu ülkede yaşanan insani krize karşı hiç bir etkili adım atmadı ve sırf bildiri veya rapor yayımlamakla yetindi.
 
London Times gazetesinin yazarlarından Iona Craig Yemen’le ilgili yaptığı açıklamada, bu ülkede insani durumun korkunç facia boyutunda olduğunu belirtiyor. Craig, üstelik bu savaşın sonlandırılması yönünde ufukta hiç bir umut verici tablo gözükmediğini ve tarafların siyasi müzakerelere yanaşmak istemediği anlaşılıdığını vurguluyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-06-2018 13:03 - 547 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım