Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
“Bölgedeki tüm sorunların sebebi Suudi Arabistandır”
Tahran'da cuma mesajları
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-10-2014 16:39 - 1684 Okunma

Tahran Geçici Cuma Namazı Hatibi Suudi Arabistan’ın bölgedeki tüm sorunların ana kaynağı olduğunu belirtti.

Mehr Haber Ajansı’nın Haberine göre, Tahran Geçici Cuma Namazı Hatibi Ahmed Hatemi Suudi yönetimine doğru, “Siz bölgedeki sorunların bir parçası değil belgi bölgedeki tüm sorun ve problemlerin ana kaynağısınız, siz zavallı ve komplekslisiniz ve kendi uktelerinizi İran’a yönelik ithamlar ile çözmek istiyorsunuz”, diye hitap etti.

Hatemi Velayet Sever halktan Gadir-i Hum bayramını yakışır bir şekilde kutladıkları için halka teşekkür ederek, geçen hafta yüz gösteren Seravan terör saldırısında ve bu olayı araştırmak için bölgeye giden Emniyet Güçleri’nin uçak kazası sonucu şehitleri de anarak şehitlere allahtan ulu makamlar ve yakınlarına da sabır arzu etti.

Tahran Geçici Cuma Namazı Hatibi hutbesinin bir diğer bölümünde ise bölgede yüz gösteren olaylara dikkat çekerek, “geçtiğimiz haftada Suudi Arabistan’da iki önemli olay meydana gelmiştir, bunların birincisi Ayetullah Şeyh Bakır Nemer’in idama çarptırılmasıdır çünkü bu Şeyh’in suçu sadece Bahreyn Devrimcilerini savunmak ve Velayete inanarak Suudi Arabistan’da Şialar’ın da yaşam hakları olduğunu savunmak olmuştur”, diye konuştu.

Hatemi bu kararın zalimce olduğunu vurgulayarak “İnsan Hakları savunucuları ki İran’da suçlu, tezavüzcü ve katillerin idam edilmesini eleştiriyorlar ama bu karara karşı hiç bir eleştirileri olmamıştır ve bu tam ve net olarak Amerikan İnsan Hakları’nın özelliğidir”, diye hitapta bulundu.

Hatemi Arabistan’daki ikinci önemli gelişmeye dikkat çekerek onun Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın İran’a yönelik “İran bölgedeki sorunların bir parçasıdır” sözleri olduğunu belirterek,  “IŞİD terör örgütünün sizin petrol Dolarlarınız ile oluşmadığını ve İslam Dünyası’nda vuku bulan her terör eyleminin sizin petrol paranız ile olduğunu herkes biliyor , herkes sahip olduğunuz Karun hazinesi ile nasıl masum müslümanların kanını akıttığınızı biliyor ve gerçeği söylersek siz sorunun bir parçası değil belki sorunun tam kendisiniz. Tabi sizin asabi olduğunuzun nedenini tam olarak anlıyoruz, siz Suriye hükümetini devirmek için Milyarlarca Dolar sarf ettiniz ama başaramadınız, siz Irak’ta da çoklu paralar harcadınız ama orada da başarılı olamadınız, siz zavallı ve ukteler ile dolusunuz ve bu uktelerinizi İran’a karşı küfr ederek çözmek istiyorsunuzdur”, diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-10-2014 16:39 - 1684 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım