Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Burdur'da deprem!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-08-2014 10:13 - 1162 Okunma

 Saat 22. 43'de merkez üssü Burdur Ağlasun olan bir deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Burdur Ağlasun, büyüklüğünü ise 4.8 olarak duyurdu. Depremin ardından yarım saat içerisinde 7 artçı deprem meydana geldi. Bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Burdur’da meydana gelen 4.8  büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, ’24 Ağustos 2014 Pazar günü, saat 22.43’te Burdur, Ağlasun’da AFAD-TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Mw=4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7.6 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkezine en yakın yerleşim yeri 1.41 kilometre uzaklıkla Ağlasun’a bağlı
Deprem Burdur merkez ve ilçeleri ile çevre il ve ilçelerde hissedilmiştir. AFAD Burdur İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve 112 Burdur Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ile koordinasyon halinde konuyla ilgili bir ihbar olup olmadığı incelenmektedir. AFAD Deprem Dairesi, 715 deprem gözlem istasyonuyla depremleri çözümlemektedir. Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmektedir’ denildi.

Can kaybı yok, bayılanlar var

Burdur’da merkez üssü Ağlasun İlçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bazı kerpiç evler hasar gördü, bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne yaşanan korku nedeniyle kriz geçiren 5 kişinin getirildiği kaydedildi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun İlçesi’nde saat 22.43’te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya ve Isparta’da da hissedilen depremin yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Deprem merkez üssü olan Ağlasun İlçesi’nde şiddetli hissedildi. Bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi.
Deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Bazı vatandaşlar sarsıntı nedeniyle kriz geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne baygınlık geçiren 5 kişinin götürülerek tedaviye alındığı kaydedildi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü yaptığı açıklamada, depremde can ve mal kaybı olmadığını belirterek, "Panikleyen vatandaşlar hastaneye müracaat etti. Sıkıntılı bir durum yok. Yardım ekipleri ve diğer birimler görev başında. Bölgede durum incelemesi yapıyorlar" dedi.

7 artçı sarsıntı kaydedildi

Burdur’da merkez üssü Ağlasun olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yarım saat içerisinde 7 artçı deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 22.43’teki depremin ardından Büyüklüğü 2.2 ile 3.1 olan 7 artçı deprem daha meydana geldi.

Burdur Belediye Başkanı: "Pek çok evde hasar var"

Burdur Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz, 4.8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Ağlasun İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Ağlasun Belediye Başkanı MHP’li Aydın Kaplan ile birlikte Bağlar Mahallesi’nde hasar gören kerpiç evleri inceleyen ve vatandaşlardan bilgi alan Başkan Ercengiz, "Ağlasun’da büyük bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar 7 artçı sarsıntı kaydedildi. Pek çok evde hasar var. Ağlasun Devlet Hastanesi’nde deprem anında kriz geçiren 7 kişi tedaviye alındı. Köylerle irtibat kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-08-2014 10:13 - 1162 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım