Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Burucerdi- Esad görüşmesi
Esad ve Burucerdi hangi mesajları verdi?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-09-2013 11:52 - 1067 Okunma

 ŞAM – Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad dün İran Şura Meclisinde Milli Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alauddin Burucerdi ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.



Bölgede gündemi ve Suriye'ye yönelik askeri saldırı tehditlerine ilişkin son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Esad; tehditlerin Suriye'yi ulusal ilke ve tutumlarının yanı sıra başta ABD olmak üzere kimi evrensel ve bölgesel devletler tarafından desteklenen terörle mücadelesinden caydıramayacağına vurgu yaptı.

Esad; Suriye halkının mücadelesi ve orduyla kenetleşmesiyle Suriye'nin her türlü dış saldırıya karşı koyma gücüne sahip olduğunu belirtti.

Suriye'nin terör grupları ve onları destekleyenler aracılığı ile günübirlik olarak iç saldırılara maruz kaldığına işaret eden -Esad; zafer ardı zafer gerçekleştirdiğini ve tüm Suriye topraklarının terörden temizlenmesine deki mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi.

Herhangi bir Saldırı Başarısızlığa Mahkûmdur



Esad ile görüşmesinde Brojerdi; maruz kalabileceği herhangi bir saldırı karşısında İran İslam Cumhuriyetinin yönetim ve halk olarak Suriye'nin yanında olduğunu ve onu desteklediğini vurguladı

Burucerdii; bölgedeki onurlu insanların Suriye'nin mücadeleci rolünü sabote etmeyi ve bölge halklarının istikrarını yok etmeyi hedefleyen yabancı planların hayata geçirilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Burucerdi; Suriye'ye yönelik herhangi bir dış saldırının başarısızlığa mahkum olduğunu belirtirken, saldırıda bulunanların büyük kayıplara uğrayacaklarını ifade etti. ABD’nin de en büyük kaybı vereceğini söyleye

Burucerdi; onun yanında başta Siyonist varlık İsrail olmak üzere bölgedeki vekillerinin de ağır kayıplara uğrayacaklarını ekledi.

ABD’nin Suriye'ye muhtemel saldırısı için kullandığı hayali bahanelerin artık kamuoyu tarafından deşifre edildiğine işaret eden Brojerdi; İran’ın, dünyanın tüm akıllı insanlarını kimsenin kontrol edemeyeceği bir savaş tehlikesinin uzak tutulması için ABD’ye baskı uygulamalarına çağırdığını kaydetti.

Öte yandan Başbakan Vail el-Halaki’ye ilaveten Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el-Muallim Burucerdi ve ona eşlik edne heyet ile temaslarda bulundular.

Şura Meclisi Heyetinin Ziyareti Üç Hedef Taşıyor

 İran Şura Meclisinde Milli Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alauddin Brojerdi; Şura Meclisi heyetinin Şam’a bulunduğu ziyaretin 3 hedef taşıdığını belirtti.

Brojerdi bulunduğu temaslar ardından dün Şam’da düzenlediği basın toplantısında; ziyaretlerinin ilk hedefinin direniş ekseninde temel dayanak olması itibarıyla Suriye'yi desteklemek olduğunu ifade etti.

İkinci hedefin Suriye'ye yönelik herhangi bir askeri saldırıya İran’ın mutlak bir şekilde karşı tutumunu ilan etmek olduğunu söyleyen Brojerdi; üçüncü hedefin ise; Suriye'nin tanık olduğu bu krizde Suriye halkına karşı kimyasal silah kullananları kınamak olduğunu ekledi.

ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki krizin başından beri yanlış bir politika izlediğini ifade eden Brojerdi; Suriye'deki krizin yegane çözümü olduğunu ve bunun da bizzat Suriyeliler arasında siyasi yollarla sağlanacak çözüm olduğunun altını çizdi.

Burucerdi; Suriye'ye yönelik muhtemel herhangi bir saldırının Suriye'de sınırlı kalmayacağını ve tüm bölgeyi kapsayacağını ifade ederek, birinci dereceden Siyonist varlık İsrail'in güvenliğinin tehdit altında olacağını söyledi. Brojerdi; dolayısıyla ABD’yi ateşle oynamak yerine mantıklı davranma ve siyasi çözüm yolunda ilerlemeye davet etti.

ABD’nin siyasi çözüm yolunda yürümesinin politikadaki güvenirliğini koruyacağını ve başkanı Barack Obama’ya olumlu bir puan kazandıracağını ifade eden Brojerdi; İslam ülkeleri ve halklarının tekfirci ve radikal grupların belasına yakalandığını kaydetti.

Burucerdi; Amerikan Kongresinin şu an ABD’nin çıkarlarını koruma ve gayrı meşru kanunsuz davranışlarına son vermede tarihi bir sınavla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Amerikalıların krizler sürecinde İran’ın olanaklarını iyi bir şekilde idrak ettiklerini söyleyen Burucerdi; dolayısıyla İran olmaksızın Cenevre II konferansının düzenlenmeyeceğini yada düzenlense bile başarılı olamayacağını bildiklerini ekledi.

Burucerdi; Obama’nın son açıklamalarında Afganistan ve Irak’tan sonra bölgede üçüncü bir krize girmek istemediğini ortaya koyduğuna işaret ederken, bölgedeki güvenlik davalarının bir birleriyle bağlantılı olduğunu ekledi.

Burucerdi; her şeye rağmen ABD’nin yanlış hesaplar neticesinde bir hata yapması halinde karşılığın kararlı ve ağır olacağının altını çizdi. Amerikalılara İran silahlı kuvvetler genelkurmay başkanının sözlerini hatırlatan Brojerdi; saldırı ve kaçma zamanının çoktan geçtiğini, İran’ın herhangi bir saldırıya büyük bir güçle karşılık verip ulusal çıkarlarını savunacağının altını çizdi.

ABD’nin Suriye'ye yönelik muhtemel herhangi bir saldırıyı başlatması ardından kesinlikle kontrol etmesinin mümkün olamayacağını belirten Burucerdi; ABD’nin savaşı başlatabileceğini fakat ne zaman ve nasıl biteceğine kendisinin karar veremeyeceğini vurguladı.

Burucerdi; Suriye'ye ziyaret programı kapsamında teröristlerin kullandıkları zehirli gazlardan dolayı hastaneye kaldırılan askerlerle de bir araya gelip ifadelerini dinlediklerini belirtti. Askerlerin kendisine, çatışma sırasında terör gruplarının el yapımı bombalar attıklarını söylediklerine dikkat çeken Brojerdi; teröristlerin bir çok bölgede halka ve askerlere karşı kimyasal silahlar kullandıklarının kanıtlarla tespit edildiğinin altını çizdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-09-2013 11:52 - 1067 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım