Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CABİR'den Çelik'e Sert Tepki
Açıklamalar esef vericidir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-11-2012 18:09 - 2522 Okunma

 
    Habertürk Tv’de Öteki Gündem Programında Celal Bayar Üniversitesi’nden Prof.Dr.Mehmet Çelik’in Caferilik inancına yönelik aslı astarı olmayan yaftaları, Hz. Peygamber efendimizin eti, etim, kanı, kanımdır dediği cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin (as)  için sarfettiği esef ve utanç verici sözlere yönelik tepkiler sürüyor.

Dün duyarlı vatandaşların tepkisi üzerine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü canlı yayına bağlayan program yapımcıları başka bir porgramda Özgündüz'ü konuk etme sözü verdiler.  

Konuyla ilgili bir tepki de kısa adı CABİR olan Dünya Caferi Alimler Birliği de açıklamalara sert tepki gösterdi. İşte o bildiri:

  BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden her türlü pisliği giderip sizi tertemiz kılmak ister.”  “Risaletimin karşılığında sizden Ehl-i Beyt’ime sevgiden başka bir ücret istemiyorum.”
Gerçekten Hüseyin hidayet meşalesi ve kurtuluş gemisidir. (Hz. Muhammed)

Muharrem ayı hak ile batılın, zalimle, mazlumun, Muhammedi duruş ile emevi duruşun, cennetlik ile cehennemliğin karşı karşıya geldiği bir aydır. Böyle bir ayın içerisinde İslam ümmeti sevgisi farz kılınan ve ümmet için tathir ayetinde örnek olarak gösterilen Ehl-i Beyt’in beşincisi olan Hz. İmam Hüseyin’i ve onun Kerbela’sını anlatmaktadır.

Günümüzde aynı şekilde insanlar farklı düşüncelere, farklı ekollere sahip olması hasebiyle tarihi gerçekleri konuştuğu zaman bilinçli, basiretli ve imanı esas alarak konuşmalıdır.
Şu an yaşadığımız matem ayı içerisinde farklı konferans, panel, basın ve yayın organlarında konuşmalar yapılmaktadır. Maalesef üzülerek görüyoruz ki halen Kurani değerleri, tarihi hakikatleri ve insani değerleri görmezlikten gelerek konuşan insanlar toplumların beynini bulandırmakta ve insanları hurafelere ve karanlıklara doğru itmektedir. Biz bunları şiddetle kınıyoruz.

Oysaki Muharrem ayı Hz. Peygamberimizin de buyurduğu gibi,dinin Hüseyin ile ihya edildiği bir aydır. Muharrem, zulmün, diktatörlüğün, dinsizliğin ve ahlaksızlığın, İslam ümmetine musallat olan Emevi saltanatının, Hz. Hüseyin’in kanı ile çöktüğü bir aydır. Bütün mümin ve Müslümanların Kur’ani ve dini değerler etrafında topladığı bir aydır. Bunun içindir ki biz Caferi toplumunun, din adına konuşanlardan beklentimiz; Kur’ani değerleri ve tarihi hakikatleri anlatmalarıdır. Böylece insanlığa, özellikle ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine ve kardeşçe yaşamasına vesile olmalarıdır.

Ancak ne yazık ki biz bunun aksini görmekteyiz. Bizlerin yani Şia ve Alevilerin inanç değerlerine saldırılmakta ve küçümsenmektedir. İhanet ve hakaret edilmektedir. Bütün insanlık için yaşamlarıyla, sözleriyle örnek olan Ehl-i Beyt, iftira ve yalanlarla haşa karalanmak isteniyor. Hangi oturumda olursa olsun bu gibi mesnetsiz ve dayanaktan yoksun sözlerle toplumumuzu ve camiamızı derinden yaralamakta ve incitmektedirler. Biz bunları şiddetle kınıyoruz.

Biz Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarından olan Şia ve Aleviler, bu memleketin huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması için elimizden gelen her türlü katkıyı vermekte ve yapmaktayız. Bunun açık göstergesi, ülkemizde örnek bir insan olarak tanınan yıllardan beridir bu camia ve bu ülkeye büyük hizmet ve katkıları olan Türkiye Caferileri lideri Sn. Selahaddin Özgündüz hocamızın bütün oturumlarda yaptığı konuşmaları, memleketimizin bütün insanlarını kucaklayacak, barıştıracak ve hiçbir inanç kesimini rahatsız etmeyecek nitelikte olmasıdır.Ancak din adına konuşanbazı şahısların akademik kariyerlerinin arkasına sığınarak mensubu bulunduğumuz Ehl-i Beyt camiası, Caferiler ve Alevileri rencide etmeyi, aşağılamayı adeta kendine görev addetmesi esef vericidir.
 

Çünkü bunlar açık açık inanç değerlerimize saldırıyorlar. Toplumumuzun mezhep üzerinden bölünmesine çalışıyorlar. Bunu yapanların en son örneği bahse konu olan Prof. Dr. Mehmet Çelik’in bir tv kanalında inancımıza yönelik yapmış olduğu konuşmalarıdır. Onun şahsında bu zihniyete sahip olanları, birlik ve bütünlüğümüze, din kardeşliğimize kasteden herkesi ve onlara destek verenleri şiddetle kınıyoruz.

Bütün bunlara rağmen biz bir yandan inançlarımız ve kutsallarımıza yapılan saldırılara kayıtsız kalmayacağımızı bildirirken diğer yandan da Allah’ın izniyle değerli önderimizin ve ulemamızın irşatlarıyla bu memleket ve toplumun bölünmesine izin vermeyeceğiz. Bütün kurum ve kuruluşları da bu noktada duyarlı olmaya ve üzerlerine düşen insani vazifelerini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Allah memleketimizi fitnecilerin şerrinden korusun. Kamuoyuna saygılarımızla…

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-11-2012 18:09 - 2522 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım