Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferi: İsrail Tekfiri Terörün Sponsorudur
BM İsrail’den Golan’ı Katma Kararını İptal Etme Talebinde Bulundu…
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-11-2014 13:52 - 964 Okunma

  NEW YORK – Birleşmiş Milletler İsrail’den aralarında özellikle İsrail’in işgal edilen Suriye’nin Golan’ına kanun, yargı velayeti ve yönetimini empoze etme kararını uluslararasınca hiç bir yasal dayanağı olmayan batıl ve hükümsüz sayan 497 sayılı Güvenlik Konseyi  uluslararası meşruiyet kararlarına bağlı kalmasını bir kez daha yineledi.

BM Genel Kuruluna bağlı “dördüncü heyet” olan siyasi özel meseleler ve işgali tasfiye etme komitesinin “işgal edilen Suriye’nin Golan’ı” başlığı altında gelen karar tasarısının itimat edilmesi esnasında gelirken, karar üye ülkelerin ezici çoğunluğunun onayını aldı.

İsrail’in Golan’ı katmasıyla ilgili kararını derhal iptal etmesini talep eden karar, İsrail’in Golan hakkında çıkardığı yasal ve idari bütün icraatlarını hükümsüz saydı ve uluslararası kanun ile savaş zamanında sivilleri korumakla ilgili Cenevre ittifakına ihlal teşkil ettiğini ve hiç bir yasal dayanağının olmadığını dile getirdi.

Karar ayrıca, İsrail’in Golan’da yaşayan Suriyeli vatandaşlara İsrail kimliğini dayatmasından vazgeçmesini talep ederken, komite BM’de üye ülkelerden İsrail’in Golan hakkında aldığı ve uluslararası kanuna aykırı olan herhangi bir icraat ve tedbiri tanımama talebinde bulundu.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, karar lehine oy kullanan bütün heyetlere şükranlarını sunarak, üye ülkelerin işgal üzerine kurulu olan İsrail’e işgal edilen bütün Arap topraklarına işgali derhal bitirmesi, insan haklarına ve aralarında 1949 yılındaki 4. Cenevre İttifakının da bulunduğu uluslararası insani kanuna yönelik ihlallerini derhal durdurma mesajı gönderdiklerini açıkladı.

Caferi kararın itimat edilmesinden hemen sonra yayınladığı beyanda, sunulmasında 38 ülkenin yardımcı olduğu ve Golan’ın tüm olarak 4 Haziran 1967 sınırlarına kadar iadesi davasında büyük uluslararası desteği ortaya çıkaran karar tasarısı lehine ezici çoğunluğun oy kullanmasının, İsrail’in Suriye’nin Golan’ının işgalini reddettiklerini bir kez daha belirttiğini, İsrail’in katma girişimlerinin de hükümsüz olduğunu vurguladıklarının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Caferi, İsrail’in bu çerçevede uluslararası kanunları ihlal ettiğinin kimsenin gözünden kaçmadığını, katlanmış bir ihlal olduğunu öyle ki sadece Golan’ı işgaliyle kalmayarak tehlikeli kışkırtmacı bir tavırla katma kararı gibi saçma sapan kararlar çıkarmayı taammüt ettiğini ekledi.

İşgal edilen Suriye’nin Golan mevkilerinden UNDOF kuvvetlerini kovan tekfiri terörün aleni bir şekilde sponsoru olan İsrail olduğunu belirten Caferi, Genel Sekreterin UNDOF ile ilgili son raporunun, İsrail’in “Nusra Cephesi” teröristleriyle işbirliği yaptığını, sınırları kanalıyla sızmalarını kolaylaştırdığını, yaralılarını hastanelerinde tedavi ettiğini, İsrail Başbakanının sağlık durumlarını gözden geçirmek için onları ziyaret ettiğini ispat eden raporuna işaret ederek , bunun Yahudilere yönelik nefretten ve anti-semitik olmadığını bilakis İsrail TV kanallarında herkesin alenen gördüğü gerçekler olduğunu vurguladı.

Caferi, karar aleyhine sadece İsrail’in oy kullanmasının büyük delaletleri olan bir durum olduğunu, içeriği İsrail’in uluslararası konsensüse,Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukukla ilgilenmediği olan aleni bir İsrail mesajı temsil ettiğini belirtti. (Sana)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-11-2014 13:52 - 964 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım