Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferi'den Suud tepkisi
Suudi rejimi dünyanın her yerinde terörü destekliyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2013 15:36 - 842 Okunma

 
 NEW YORK – Suriye'nin Birleşmiş Miletlerdeki (BM) Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi; Suriye'de yaşanan durumların gerçekleriyle birlikte geneli Kaide Örgütüne bağlı olan terör gruplarının işledikleri eylemlerin vahşeti ve kimi devletlerin bu terör gruplarına desteklerinin tamamen ortaya çıktığını ve artık herkes tarafından bilindiğini belirtti.



BM Genel Kurulunun Suudi Arabistan’ın ‘Suriye'deki İnsan Hakları Durumu’ başlıklı karar tasarısını kabul etmeden önce düzenlediği oturumda Suriye'ye bildirgesini okuyan Caferi; Suudi rejiminin dünyanın her yerinde terörü destekleyen ana sponsor olduğuna vurgu yaptı.

Caferi; uluslar arası kanunlar, kararlar ve misakın hiçbir gerekçe altında başka devletlerin içişlerine müdahalenin yapılmamasını öngördüğüne dikkat çekerken, güvenlik konseyinde üye olan kimi devletlerin yanı sıra bölgedeki taşeronlarının tüm bu kanun, karar ve misakları ihlal ettiklerini belirtti. Suudi Arabistan’ın öne koyduğu bu ve benzeri karar tasarılarının da büyük bir ihlal teşkil ettiğine dikkat çeken Caferi; aynı zamanda Suriye'de terör ve şiddete son vermeyi amaçlayan, siyasi bir çözümü hedefleyen tüm çabaları da baltaladığının altını çizdi.

Caferi; karar tasarısını destekleyen devletlerin tümünün temelde Suriye'de terör gruplarını destekleyen devletler olduklarını belirtti.

Suudi Arabistan gibi insan haklarını ihlal etmenin zirvesinin yaşandığı bir rejimin Suriye'deki insan hakları durumuna ilişkin bir karar tasarısı takdim etmesinin tamamen ironik bir durum olduğunu belirten Caferi; Suudi Arabistan’daki insani durumların haline ilaveten Suriye'de kötüleşen insani durumların asıl sorumlusunun tekfirci ve kiralık terör çetelerine sınırsız desteği ile bizzat kendisi olduğunun altını çizdi. Caferi; Afganistan, Fransa, ABD, Suriye, Irak ve daha dünyanın bir çok yerinde yapılan terör eylemlerinde Suudi Arabistan parmağına dikkat çekti.

Suriye'de insan haklarına en büyük ihlalleri Suudi rejiminin desteklediği terör çeteleri yaptığını belirten Caferi; terörün Suudi Arabistan’ın kendisini de vuracağına dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2013 15:36 - 842 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım