Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferider Başkanı'ndan Aşura mesajları
Kılıç: Bu yıl farklı bir konseptimiz var
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-10-2014 13:45 - 1771 Okunma

Hz. Peygamber  (saa)’in ciğer paresi Hz. İmam Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela çölünde Muaviye oğlu Yezid tarafından katledilişinin bu yıl 1375. yıldönümünü.

CAFERİDER tarafından her yıl Halkalı Aşura Meydanı’nda düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi, bu yıl 3 Kasım Pazartesi günü yapılacak. UNESCO tarafından dünyanın en nitelikli matem töreni olarak örnek gösterdiği terenle ilgili CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç'la konuştuk.  

-  Bu Yıl,  Matemin Manevi Boyutunu Ön Planda Tuttuk

 Organize ettiğimiz tören en nitelikli Aşura Matem merasimi olması nedeniyle, siyasi kesimlerden en üst düzeyde büyük rağbet görmüştür. Gerek ülkemizden gerekse bölgemizden geçmiş yıllarda açık alanda ve çok zor şartlarda olmasına rağmen Başbakanlık seviyesinde katılımlar olmuştur. Ortak değerimiz olan Aşura matemini paylaşan her şahsiyete bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ancak bu yıl, Aşura’nın manevi yönünü daha ön planda tutarak, matemin daha derin hissedilmesini, yaşanmasını amaçlayan bir konseptimiz var. Bu nedenle siyasi kimliğe sahip kişiler ve siyasi içerikli konuşmalardan daha ziyade dini şahısların, âlimlerin, ulemanın ağırlıkta olduğu, Kerbela’nın manevi ve matem yönünün öncelikli olacağı Mersiye ve sinezenlerin daha çok yer aldığı bir tören olacak.

Törenle İlgili Güvenlik Önlemlerine Büyük Önem Verdik
 

Kılıç: Necip milletimizin ortak yası ve matemi olan Evrensel Aşura Matem Merasimine yönelik her yıl aldığımız güvenlik önlemleri konusunda titiz bir çalışma yürüttük. Emniyet birimlerimizle koordineli çalışmalarımız var. Ayrıca kendi bünyemizde oluşturduğumuz güvenlik komitelerimizle törenin en güzel ve sorunsuz şekilde yapılması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bildiğim kadarıyla 400’den fazla özel güvenlik elamanlarımız görev almıştır. Salonumuza girişler sabahın erken saatlerinde saat: 08:30’da başlayacaktır. Oturma düzeni herhangi bir tahsis ya da numaraya tabi değildir. Bu nedenle misafirlerimizin erken saatte gelmelerini ve salona giriş yapmalarını bekliyoruz. Bayanlar ve erkeklerin ayrı kapılardan giriş yaparak kendilerine ayrılan bölümlerde oturmaları için görevli arkadaşlarımız yardımcı olacaklar. Tören başladıktan sonra salon kapıları kapatılacağından salona giriş artık mümkün olmayacaktır.  Resmi törenimiz saat: 10:00’da başlayacak ve yaklaşık 3.5 saat sürecektir.
 
Törene Ulaşım Konusunda Gerekli Tedbirleri Aldık

Metem törenine Arnavutköy, Esenyurt, Bağcılar, İkitelli, Tahtakale, Şahintepi, Güneşli ve diğer bölgelerden gelecek olan halkımız için araçlarımız tahsis edilmiştir. Bölgelerdeki görevliler aracılığıyla halkımızın güven içerisinde törene intikali sağlanacaktır.
 
Yerli ve Yabancı Medya İçin Özel Yer

Yerli ve yabancı basın için gerekli kolaylıklar sağlanacak.  Özellikle töreni canlı olarak ekranlarına taşımak isteyen yayın kuruluşlarına şifresiz ve logosuz yayın hizmetimiz olacak. Matem törenini her yıl malumunuz yüzün üzerinde yerli ve yabancı olmak üzere tam anlamıyla bir medya ordusu takip ediyor.

Aşura Tiyatrosu Bu Yıl Tam Anlamıyla İzleyenleri Göz Yaşlarına Boğacak

Matem törenimizin en can alıcı bölümlerinden biri olan Tiyatro kısmı (taziye) bu yıl da izleyenlere gözyaşı dolu anlar yaşatacak. Büyük bir titizlik ve profesyonelce hazırlanan senaryosu, kostüm dekor, müzik ve efektlerle sahne alacak.

Azerbaycanlı yönetmen Hilali Mahmudoğlu’nun yönettiği ve Zeynebiye Gençlik tiyatrosu Kasım Alcan’ın yardımcı yönetmenliğini ve reji bölümünü yürüttüğü “Aşık şehitlerin toprağa düştüğü yer, “Kerbela” adlı oyunda 350 kişi görev alıyor.  Tiyatronun içeriğinde bu zamanın insanının diliyle izleyiciyi 1375. Yıl öncesine götüreceğiz. Oyunun temasında emsalsiz bir destanın serüvenini akıcı bir dil, farklı sahne mizanları ve oyun içinde şehitlere okunacak mersiyelerle her yıldan farklı bir matem günü yaşayacağız. Tiyatronun içerisinde bu yıl Kerbela sancaktarı Alemdar Abbas törene katılanlar tarafından ayakta selamlanacak.
 
Aşura Meydanında Törenin Herkes Tarafından İzlenmesini Sağlayacağız

Törenin icra kısmı Aşura Meydanında bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinin içinde olacak. Ancak Salon dışında kalan onbinlerce katılımcı için dev ekranlar hizmet verecek. Katılımcılar töreni bu ekranlardan izleyecek. Deste kortejleri içeride ve dışarıda bulunacak. Yani tören içeride ve dışarıda bir bütünlük içerisinde icra edilecek.
 
Sağlık Ekipleri Hazır Bulunacak

Yüz binlerin katılılığı törende her hangi bir sağlık sorununa karşı sağlık ekiplerimiz tören alınının içinde ve dışında hazır bulunacak ve anında müdahale etmeleri için gerekli tedbirleri de almış bulunuyoruz.
On yıldır devam eden “Kızılaya “Kan ve Hayat Kurtar” kampanyası bu yılda devam edecek.
Matem töreninde her yıl Kızılay’ımıza halkımız tarafında binlerce ünite kan bağışında bulunuluyor. Bu yıl da yine kan bağışımız devam edecek.  
 
İmam Hüseyin İhsanı Verilecek  
Terenin sonunda, törene katılanlara mahallemiz sakinleri tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. İmam Hüseyin (as) için hazırlanan ihsan yemeği ikram edilecek
 
Son mesaj
Derneğimizce düzenlenen ve necip milletimizin ortak acısı  ve yası olan Evrensel Aşura Matem Merasimine her türlü katkıyı sunarak büyük bir aşk ve sevgiyle  bizlerden yardımlarını esirgemeyen  Din âlimlerimize, Cami derneklerimize, Emniyetimize, Büyükşehir Belediyemize, Küçükçekmece Belediyemize, komitelerimize, sivil toplum örgütlerimize içtenlikle teşekkür etmeyi kendimize bir vazife biliyor ve teşekkür ediyorum. Törenin amacına uygun bir şekilde başarıyla icra edilmesi için Allah’tan Hz. İmam Hüseyin hürmetine yardım ve başarı diliyorum

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-10-2014 13:45 - 1771 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım