Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferider Hz. İmam Mehdi (as)’yi Ancak
Anma ve Kutlama Etkinliğine yurt içi ve dışından önemli şahsiyetler katılacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-07-2012 11:09 - 2120 Okunma

 

Hz. İmam Mehdi (af)’in doğum günü İstanbul Halkalı’da büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Caferider tarafından 5 Temmuz Perşembe günü Halkalı Zeynebiye Camii yanı İfa Spor çay bahçesinde düzenlenecek olan anma ve kutlama etkinliğine, Caferider Onursal başkanı ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, Irak’tan büyük taklit mercii Ayetullah Muhammed Said El-Hekim’in oğlu H.İ.Seyyid İzzeddin El Hekim, El Hikme Müessesesi dış ilişkiler sorumlusu H.İ.Seyyid Salih El Hekim, Dünya Caferi Alimleri Derneği Başkanı Hamit Turan, Caferi din alimleri, Alevi dedeleri,  sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katılacak.

 Caferider tarafından geleneksel olarak düzenlenen anma ve kutlama etkinliği her yıl büyük coşkuya sahne oluyor.  Program akşam saat 21:00 da yapılacak.

Asrın ve Zamanın Sahibine Selam Olsun

On ikinci ve son imam olan, Hz. İmam M. Mehdî, Hicri 255. yılı Şaban ayının 15. gününde Samarra kentinde dünyaya gelmişlerdir. Babaları, Hz.İmâm Hasan’ül Askerî, anneleri Nergis Hatun’dur. 

İsimleri, cedleri Hz.Peygamber’in mübarek isimleri, künyeleri mübarek künyeleridir. Lâkapları; “Sâhib’üz Zamân (Zamânın Sâhibi), Sâhib’üd Dâr (Yurdun Sâhibi), Kaaim (Ayakta duran, kıyâm eden), Hüccet (Reddi mümkün olmayan kesin delil), Hâtim (Hatmeden, sona erdiren) Muntazar (Beklenen), Nahiyet’ül Mukaddese (Kutlanmış yön), Hâdi (Hidâyete sevk eden)” ve “Mehdî (Hidâyete ermiş)” tir. En meşhur lâkapları ise; “Sâhib’üz-Zamân” ve “Hüccet” dir. 

Hz.İmâm Muhammed’ül Takiyy, Hz.İmâm Muhammed Mehdî’den bahsederlerken; 
“Zuhûr edip, zulümle, cevirle dolmuş olan yeryüzünü eşitlikle, adâletle dolduruncaya kadar adını anmak helâl de değildir” buyurmuşlardır. 

Hz.İmâm Mûsâ-i Kâzım da buyurmuşlardır ki; 
“Doğumu insanlardan gizli tutulur; üstün ve yüce Allah, cevirle, zulümle, dolmuş olan yeryüzünü, onun vasıtasıyla eşitlikle, adaletle dolduruncaya kadar da adını anmak helâl olmaz.”

Hz. İmâm Hasan’ül Askerî’nin Hakk’a kavuşmalarından sonra, zamanın imamından, isminden ve mekânından sorulan soruya;“İsmiyle anılırsa yayılır; mekânını bilirlerse bulunur” tarzında cevap gelmiştir. 

On ikinci İmam’dan el yazılarıyla ve sefirler vasıtasıyla gelen emirlerde de; mübarek adlarının anılmaması, kesin olarak buyrulmuştur. 

Hz.İmâm Muhammed’ül Takiyy’nin kızları, Hz. İmam Hasan’ül Askerî’nin halaları Hekime Hatun, On ikinci İmam Sahib’ül-Emir’in doğumlarını şöyle anlatır:

“İmâm Hasan’ül Askerî bana, bu gece bizde iftar et, Şaban ayının 15. gecesi ve bu gece Allah, Hüccetini izhar edecek” diye haber gönderdiler. 
Evlerine gittim, kendilerine; “Anneleri kim?” diye sordum. “Nergis” buyurdular. Ben; “Kendisinde doğum alâmeti görmüyorum” dedim. 
Hz.İmâm Hasan’ül Askerî:
“Gerçek, benim dediğimdir” buyurdular. 
Nergis geldi, bana; “Seyyidem” diye hitab etti ve ayaklarımı çıkarmak istedi. 
Ben, kendisine engel oldum; “Seyyidem sensin” dedim. 
Hz.İmâm Hasan’ül Askerî bu sözümü duyunca; 
“Allah sana hayırla mükâfat etsin hala” dediler. 
Ben, Nergis’e;“Allah sana bu gece bir çocuk ihsân edecek ki, dünyanın da efendisi olacak, âhiretin de” dedim. Nergis utangaç bir halde oturdu. Ben; namaz kıldım, iftar ettim; biraz yattım uyudum. Gece namazına kalktım, sonra tekrar yattım. Derken korkarak uyandım, Nergis uyuyordu; biraz sonra o da uyandı; gece namazını kıldı; sonra yattı. Henüz bir doğum alâmeti olmadığı için âdeta tereddüde düştüm. 
Hz.İmâm Hasan’ül Askerî odalarından; 
“Hala, can vaad edilen vakit yaklaşmakta; acele etme” diye seslendiler. 
Ben; “Elif-Lâm-Mim ve Yâ-sin sûrelerini” okudum. O anda Nergis hatun korkarak uyandılar. Koşup yanına gittim;“Allah korusun seni, doğum mu var?” diye sordum. 
Nergis; “Evet” dedi. Kendisini bağrıma bastım. 
Hz.İmâm Hasan’ül Askerî;
“Kadir suresini oku hala” buyurdular. Tanyeri ağarırken On ikinci İmam, dünyayı şereflendirdiler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-07-2012 11:09 - 2120 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım