Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cezayir ve Rusya'dan Suriye açıklaması
Siyasi çözüm konusunda hemfikiriz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-06-2013 10:50 - 834 Okunma

   MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Cezayir’in Suriye’de siyasi çözümün zorunluluğu üzerinde hemfikir olduklarını belirtti.

Lavrov Cezayirli meslektaşı Murad Medlesi ile Moskova’da Fransızların Mali’de teröristlerle mücadele ederken Libya’dan Suriye'ye intikal eden silahlıları desteklediğini söyledi.

 Sergey Lavrov, ancak bazı ülkelerin görünüşe göre hareketlerinde başkaların deneyimi hesaba almak şöyle dursun sıradan mantığa bile uymadığı ifadesind bulundu. Lavrov şunu dedi: ‘Defalarca söylediğim gibi Mali’de Fransız ortakları terörizm tehdidinin önlenmesi için mücadele ediyorlar, onları bu yolda destekliyoruz. Ama Fransa’nın Libya’da desteklediği ve silahlandırdığı aynı insanlar onlara karşı çıkıyor. Libya’dan militanlar Suriye dahilinde diğer ülkelere de yayılıyor. Böylece Fransız ortaklarımız Mali’deki Libya’nın krizi kaynağı ile mücadele ederken Suriye’de Libya’dan kaynaklanan militanları destekliyorlar. Aklın bu mantığı alması çok zor’. Bunun yaşanmaması için bütün ülkeler uluslararası hukuk normlarına uymalı. Bir ülkenin topraklarında faaliyet gösteren aşırılara destek vererek ülkedeki durumu etkileme çabaları tamamen kabul edilemez. Sergey Lavrov, ‘Terörizm hiç bir şekilde kabul edilemez, onu hiç bir sebep mazur göstermez. İyi terörist, kötü terörist yoktur’ ifadesini kullandı.



Cezayir Dışişleri Bakanı Medlesi, uluslararası toplumun kardeş Suriye’de şiddeti durdurmak için uzlaşma ve ulusal diyalog sürecini desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Medlesi ayrıca Rusya’nın ABD işbirliği ile Suriye konusunda uluslararası konferansın Cenevre’de düzenlenmesi için harcadığı çabaları övdüklerini söyledi.

Medlesi, Lübnan’da terörle mücadelenin bölge istikrarına yardımcı olacağını belirtti.

LUKAŞEVİÇ: Suriye ve Çevresi İle Kuzey Afrika’daki Durumlar Ele Alınıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukaşeviç Rusya Bugün Kanalının yayınladığı açıklamalarında Lavrov ile Cezayirli meslektaşı Medlesi görüşmelerinin Suriye ve çevresi, Kuzey Afrika, Sahil Bölgesi, Orta Doğu’daki barış süreci ile uluslararası ve bölgesel gündemdeki diğer konularını ele alacağını belirtti.

Lukaşeviç, Cezayir’in ticaret ve ekonomi alanında Rusya’nın Afrika ve Arap dünyasındaki en önemli ortağı olduğunu ifade etti.

Kendi yönünden Cezayir Haber ajansı, Medlesi’nin Moskova’ya 3 gün sürecek ziyareti esnasında iki ülke arasındaki örnek ilişkilerin pekiştirilmesini görüşeceğini söyledi.

BOGDANOV: Savunma Gücünü Artırma Hedefiyle Meşru Hükümete Destek Sunuyoruz

Öte yandan Rusya Başkanı Orta Doğu Özel Temsilcisi Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya’nın Suriye devletinin savunma gücünü artırmak için Meşru Suriye hükümetine geleneksel destek sunduğunu belirterek bunun Rusya’nın sabit ve şeffaf politikası olduğunu vurguladı.

Cenevre’ye varması ardından dün gazetecilere verdiği demeçte Bogdanov, Suriye ile daha önceden imzalanmış sözleşmelerin bulunduğunu ve bazılarının daha tam olarak uygulanmadığını söyledi.

Bogdanov söz konusu eylemin uluslararası bağlılıkları çerçevesinde ve uluslararası kanunla bağdaşacak şekilde yürüdüğünü ve hiç bir ambargoyu ihlal etmediklerini ifade etti.

Rusya’nın yeni sözleşmeler yapma planlarıyla ilgili bir soruya cevaben Lavrov, yeni herhangi bir gelişmenin olmadığını, imzalanan sözleşme ve ittifak nameler çerçevesinde sorumlu bir ortak olarak çalıştıklarını, bu hususta da hiç bir problem görmediğini söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-06-2013 10:50 - 834 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım