Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CHP'de ulusalcı kanat kurultay istedi
Beş milletvekiliyle birlikte açıklama yapan CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, cumhurbaşkanı seçiminin sonucunu ağır bir yenilgi olarak niteledi; "Genel Başkan makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermeli" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-08-2014 13:07 - 956 Okunma
 
 
 
CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine karşı çıkan muhalif isimler cumhurbaşkanı seçiminin ardından parti yönetimine 'isyan bayrağı' açtı.
 
 
Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı
Ulusalcılardan istifa talebi
 
CHP içinde ulusalcı kanatta yer alan Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, Nur Serter, İsa Gök, Birgül Ayman Güler ve Dilek Akagün Yılmaz Meclis'te birlikte basın toplantısı düzenledi. Muhalif kanat adına açıklamayı Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan yaptı. Tarhan cumhurbaşkanı seçiminde muhalefetin ağır bir yenilgi aldığını ve cumhurbaşkanlığının Erdoğan'a armağan edildiğini söyledi. İhsanoğlu'nun çatı aday olarak gösterilmesine karşı çıktıklarını da hatırlatan Tarhan, "Recep Tayyip Erdoğan zihniyetiyle mücadele ederken ona benzeyerek oy almak istemiyoruz. İşte bu yüzden bu formül yanlış bile değil demiştim. Ne yazık ki sonuç felaket oldu. Erdoğan'ın icraatlarını beğendiğini söyleyen bir adayın çıkarılması fiyaskodur. Cumhuriyet mağdur edilmiştir" dedi.
 
'CHP tabanının aklıyla dalga geçiliyor'
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti sözcüsü Haluk Koç'un seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerine de tepki gösteren Emine Ülker Tarhan "14 partinin ortak adayının partilerin toplam oyundan yüzde 9 civarında düşük oy almasını başarı olarak nitelemek CHP tabanının aklıyla alay etmektir. Sol şerit boş bırakıldı. Siyaset boşluk kaldırmaz. Demirtaş'ın oy artışının sorumlusu solun evrensel değerleriyle ilgili tek kelam etmeyen bu anlayıştır. Nasıl bir halkçılıktır bu" dedi.
 
Kurultay çağrısı
 
'Kurultaya gerek yok' diyen CHP yönetimine muhalifler rest çekti. Emine Ülker Tarhan "CHP bu seçimde başkası gibi olmaya çalıştı, kaybetti. CHP yönetimi seçmeni suçlamaktan vazgeçmeli. Genel Başkan makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermeli" dedi. Tarhan 'olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminiz olacak mı' sorusuna ise yanıt vermedi.
 
CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesi sürecinde imza vermeyen milletvekili sayısı 21'di. İmza verdiği halde seçim sonuçlarına tepki gösterenler arasına CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de katıldı. İnce de Twitter'dan yazdığı mesajlarda sonuçları hezimet olarak niteledi.
 
Muharrem İnce: Az bile söyledim
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin "Twitter" üzerinden yaptığı, "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'Başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz" değerlendirmesinin arkasında olduğunu açıkladı.
İnce, "Sözlerimin arkasındayım. Az bile söyledim. Yarın ya da sonraki gün Ankara'da daha detaylı bir açıklama yapacağım" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-08-2014 13:07 - 956 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım