Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Çin'den Trump'ın Kovid-19 ithamına cevap: Utanmaz, sorumluluktan kaçıyor
ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi tarafından Çin’in Kovid-19 vakalarına dair bilgileri gizlediği ve Çin hükümetinin olaya "hafif tarafından" baktığı söylemlerine yönelik Çin’den gelen yanıtta ABD yönetiminin "utanmaz iddialarda” bulunduğu söylendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-04-2020 12:32 - 1118 Okunma
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying dün gerçekleşen basın toplantısında, “ABD'deki durumun ciddiyetini sempatiyle karşılıyoruz ve ABD'deki bazı insanların sorumluluktan kaçmak istediğini anlayabiliyoruz, ancak anlamsız argümanlar üzerinden tartışmaya girmek istemiyoruz” dedi.
 
Hua, “Çin hükümeti tarafından alınan önlemler belirleyici, zamanında ve güçlü oldu. Çin halkının yaşamını ve refahını korumak için imkanlarımızı en iyi şekilde kullandık… Çin açık, şeffaf ve hesap verebilir olmak için elinden geleni yaptı” dedi.
 
Bazı ABD'li yetkililerini “suçu başkasına atmaya” teşebbüs etmekle suçlayan sözcü, bunu yapmanın sadece daha fazla zaman kaybetmeye ve daha fazla can kaybına neden olacağını söyledi.
 
Ayrıca ABD'nin, Çin'in Şubat ayı başında Çin'e yaptığı uçuşları sona erdirmesinden bu yana iki ay içinde virüsün yayılmasını engellemek için çok az şey yaptığını söyleyen Hua, “uluslararası halk sağlığı güvenliği ile ilgili olarak, en nitelikli karar merci Dünya Sağlık Örgütü’dür, yalanlarla dolu birkaç politikacı değil, bulaşıcı hastalıklar ve tıbbi kontrol ile ilgili uzmanlardır” dedi.
 
TRUMP ÇİN’İ SUÇLAMAYA DEVAM EDİYOR
 
Çin'in pandemiye “ufaktan hafif taraftan baktığını” söyleyen Trump, ABD'nin Çin ile ilişkisinin “çok iyi” olduğunu ve her iki tarafın da bu yılın başlarında milyarlarca dolarlık bir ticaret anlaşmasını sürdürmek istediğini kaydetti. Ancak Trump Çin’in paylaştığı sayıların doğru olup olmadığı konusunda emin olmadığını söyleyerek “Ben Çin'den bir muhasebeci değilim” diye konuştu.
 
Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı Robert O’Brien, aynı brifing sırasında “Çin'den gelen sayıları onaylama pozisyonu olmadığını” söyledi. “Rakamların çok düşük olup olmadığı konusunda pek çok kamuoyu görüşü var” diyen O’Brien, “Bu rakamlardan hiçbirini onaylamanın bir yolu” olmadığını ileri sürdü. (Ajanslar)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-04-2020 12:32 - 1118 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım