Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Obama Çin'de görüşecek
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin'de düzenlenecek G20 Zirvesi'nde görüşeceğini bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-08-2016 08:12 - 1052 Okunma
Günlük basın toplantısında Obama'nın G20'ye katılımına ilişkin bilgi veren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, iki liderin G20 Zirvesi için gidecekleri Çin'de 4 Eylül'de bir araya geleceğini söyledi.
 
Rhodes, Obama ile Erdoğan arasındaki görüşmede 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası durum, DAEŞ ile mücadele, mülteci krizi ile Suriye konusunun ele alınacağını belirtti. DAEŞ karşıtı mücadelenin geniş olarak ele alınacağını kaydeden Rhodes, bunun iki ülkenin ortak mücadelesi olduğunu vurguladı.
 
CERABLUS AÇIKLAMASI
 
Rhodes, Cerablus'ta düzenlenen harekat hakkında "ABD'nin Türkiye'nin yanında yer alıp almadığının" sorulması üzerine, spesifik olarak şu anda Cerablus konusunda da çalıştıklarını ifade etti. Rhodes, şöyle devam etti:
 
"ABD, Türkiye'nin Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemesi çabalarına destek sunmuştur ve vermiştir. Aynı zamanda Türkiye'nin sınırını güvenlik altına almasını da destekliyoruz. Desteklemediğimiz çabalar ise güneye doğru hareket edilmesi ve destek verdiğimiz muhalifler olan Suriye Demokratik Güçlerine karşı çarpışması. Türkiye'ye mesajımız açık oldu. Cerablus'un DAEŞ militanlarından temizlenmesi amacını destekledik. Bu da bir süredir Türkiye ile konuştuğumuz bir konu. Suriye Demokratik Güçlerine karşı düzenlenecek daha fazla eylem DAEŞ'e karşı birleşik bir cephe çabalarımızı güçleştirecektir."
 
Rhodes, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile de iletişim halinde olduklarını belirterek, SDG'nin de Türkiye ile karşı karşıya gelmesini istemediklerini söyledi.
 
Ben Rhodes, "Türk güçlerine karşı askeri faaliyet içinde olmamaları gerekiyor. Ayrıca, Fırat Nehri'nin doğusuna çekilme taahhütleri var." ifadesini kullandı ve koalisyon üyelerinin birbiriyle çatışmasını istemediklerini dile getirdi.
 
Genel olarak Türkiye ile ilişkilere de değinen Rhodes, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdiklerini, hayatını kaybedenler için başsağlığı dilediklerini söyledi.
 
Obama ile yardımcısı Joe Biden'ın sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini vurgulayan Rhodes, Çin'deki görüşmede hem bütün bu konuların ele alınacağını hem de bölgesel olarak ilişkilerin konuşulmasını beklediğini aktardı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-08-2016 08:12 - 1052 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım