Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Ülkelerine Uyarı
Ankara’da düzenlenen “Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’yı ırkçılık konusunda sert dille eleştirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-10-2017 08:31 - 997 Okunma
Viyana Havalimanı’nda Türk yolcuların köpeklerle aranması görüntülerine sert tepki gösteren Erdoğan, “Türkiye’ye gelen vatandaşıma kalkıp köpeklerle aratıyorlar. Kendin arayamıyor musun? Ya sen insan değil misin sen ara. Kadınsa kadın polisin arasın. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunların karakterinde bu var. Ama bir Müslüman’da bu olamaz. Çünkü Müslüman zulmedemez” şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, İzzet Begoviç’in Müslüman olmanın  Müslümanca yaşamanın mücadelesini verdiğini, Batılı insanlara şirin görünmeyi ihanet saydığını hatırlatırken, Batı’nın Müslümanlara yönelik cinayetleri ve ırkçılığa dayalı siyasetlerini eleştirdi.
 
Avrupa’nın gözü önünde binlerce insanın öldürüldüğünü belirten Erdoğan, ”Srebrenitsa bunlardan bir tanesidir. Hala bu yamyamlar yaşıyor.” dedi.
 
”Bizim onun duruş ve asaletinden öğrenecek çok şeyi var. Emperyalistler, kan emiciler sömürmeye devam ediyor. Arakan’ın halini görüyoruz. O güçlü bildiklerimiz bu işi çözemezler mi? Ama ölen Müslüman ise onlar için önemli değil. Terörist Hıristıyanların içinden çıktıysa ses yok.” diyen Erdoğan,  ”Ona sessiz kalan Myanmar’daki Budist terörüne ses çıkarmıyor.  Zulmü trübünlerden seyredenler değişmedi. Sahile vuran masum çocuk bedenleri Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır.” dedi.
 
Erdoğan, konuşmasının devamında ”Bugün Avrupa’nın hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Irkçılığın arttığı, Neonazi partilerinin hükümet ortağı olduğu bir Avrupa felakete sürükleniyor demektir. Şu anki manzara bir kıyamet senaryosunu çağrıştırmaktadır. İslam karşıtlığı üzerinden siyaset kimseyi bir yere taşımaz. Türkiye Avrupa’ya muhtaç değil, asıl muhtaç olan Avrupa’dır. Giderek kronikleşen sorunlarının reçetesi Türkiye’dir. Türkiye’nin tam üyeliğidir. Bu böyle biline. Türkiye altını çizerek ifade ediyorum. Bunun için onurundan asla taviz vermeyecektir.” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-10-2017 08:31 - 997 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım