Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cumhurbaşkanı Gül'den önemli açıklamalar
Bana saygısızlık yapıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2014 06:10 - 920 Okunma

   Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin olağanüstü kongresinin cumhurbaşkanlığını devretmeden bir gün önce yapılacağını belirterek, "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Başbakan olduğumda büyükelçi yaptığımı hatırlarsanız, ondan sonra da Dışişleri Bakanlığım boyunca, beş yıl hep yanımda oldu, beraber olduk. Bizim dava, akım içerisinde bizden sonraki jenerasyonun değerli isimlerinden birisi" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde verdiği ikinci veda resepsiyonunun ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gül, cumhurbaşkanı seçildiğinde ve tüm milleti temsil etme şerefini kazandığında duyduğu onuru, süresinin bitiminde, görevi devrederken de duyduğunu ifade etti.

Demokrasilerin iyi yanının dönemler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Seçilir, belli dönemlerle, görevinizi yaparsınız, gidersiniz. Buraları Hayrünnisa Hanım yaptı, eski halini bilirsiniz. Bazen derdim ki ona, 'Çok kendini veriyorsun yani ben kral falan değilim, bırakıp gideceğim, sonra üzülme' derdim. O da 'Giderken güzel bırakalım işte, ne güzel' derdi. Dolayısıyla dönemimiz geldi, büyük bir şeref ve onurla ayrılıyoruz, gönül rahatlığıyla" diye konuştu.

"AK Parti'nin kurucusuyum"

Bağımsız bir kişi veya bürokrat olarak değil siyasi bir kimlikle cumhurbaşkanlığına geldiğine dikkati çeken Gül, şöyle devam etti: "Siyasi kimliği olan, siyasi mücadelesi olan bir kişi olarak geldim. Bundan dolayı da cumhurbaşkanı olmamam için nelerin yaşandığını hatırlarsınız. Cumhurbaşkanı olursam irticanın hortlayacağını söyleyenlerden tutun da her şey oldu. Ama daha sonra da, 2007 seçimleri aslında, halkın Cumhurbaşkanlığına ilk müdahalesidir ve o seçimlerin başarımızı da hatırlarsanız, daha sonra da Cumhurbaşkanı oldum.

Cumhurbaşkanı olunca da anayasa gereği, anayasaya verdiğim önemden dolayı, siyasi kimliğimi bir tarafa koyup, tarafsızlığımı muhafaza ettim. Şimdi Cumhurbaşkanlığı sürem bitince, tabii ki benim gibi dünyanın başka yerlerinde de siyasi kimlikle politik kimliğiyle mücadeleyle cumhurbaşkanı olanlar, tekrar siyasi kimliklerine, politik konumlarına dönerler. Benim politik konumum, siyasi kimliğimde tabii ki AK Parti ile beraber. AK Parti'nin kurucusuyum. İlk tohumunu atanım, yenilikçi hareketle birlikte. Partinin ilk programını hazırlayanım ve arkadaşlarımızla hep beraber Türkiye'yi dönüştüren hareketin içinde bulunan bir kişiyim."

"Partime, politik kimliğime dönmemden daha doğal bir şey olamaz"

Cumhurbaşkanlığı süresi içerisinde bütün partilere eşit mesafede olmayı bir anayasal görev olarak düşündüğü için herkese aynı mesafede durduğunu aktaran Gül, "Bittikten sonra benim partime, politik kimliğime dönmemden daha doğal bir şey olamaz. Bunu söyledim. Tecrübelerimi, birikimlerimi devletime, milletime, içeride, uluslararası faaliyetlerde aktarmak için bundan sonra da bu şekilde hareket edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2014 06:10 - 920 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım