Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Cumhuriyeti 93 yaşındaTürkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenlerle kutlandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-10-2016 16:25 - 1165 Okunma
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılı, yurt genelinde çeşitli törenlerle kutlandı.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.
 
 CUMHURİYET Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla yüksek yargı başkanları da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet erkanıyla birlikte, Aslanlı Yol’dan Atatürk’ün mozolesine yürüdü. Aslanlı Yol’da yan yana yürüyen Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş sırasında bir süre sohbet ettiği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir’deki ilk törenin ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tebrikleri kabul etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tebrik törenine ilk kez katıldı.
 
VATAN CADDESİ’NDE 29 EKİM COŞKUSU
 
CUMHURİYETİMİZİN kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni yapıldı.
Tören İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesi ile başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, araç üzerinden halkın bayramını kutladı.
 
“KAHRAMAN İSTANBUL HALKI ELİ VE BEDENİ İLE BU ÇETEYE KARŞI KOYMUŞTUR”
 
Vali Vasip Şahin de törende yaptığı konuşmada “Tarihimizin altın sayfalarından birinin yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz gecesi, kahraman İstanbul halkı hainleri eli ve bedenleri ile tarihin karanlık sayfalarına gömmüştür. Bu karanlık çete çok hesaplar yapmış ama bir şeyi unutmuş bu milletin cesareti ve gücü. Şimdi bununun hesabını veriyorlar hak ettikleri cezayı alacaklardır” diye konuştu.
 
İZMİR’DE CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 93’ÜNCÜ YILI COŞKUYLA KUTLANDI
 
İZMİR’de, Cumhuriyet Bayramı büyük coşkuyla kutlandı. ABD Büyükelçiliği’nin kentte saldırı olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlarını uyarmasına rağmen, İzmirliler geçmiş yıllardan daha fazla katılım gösterdi. Törenlere 7 aylık bebek de getirildi, 76 yaşındaki gazi de katıldı. En büyük alkışı, dev Türk bayrağını omuzlarında taşıyan gençler aldı. Bir İzmirli, geçit töreninde yürüyen askerin yakalarına kırmızı karanfil taktı.
Kentte, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 10.00’da İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in, Valilik makamında tebrikleri kabul etmeleriyle başladı. Kutlamalar Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Vali Ayyıldız, Başkan Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Recep, üstü açık araç üzerinde tören alanını dolaşıp, vatandaşları el sallayarak selamladı ve bayramlarını kutladı. Bu arada halk oyunları ekipleri de zeybek oynadı. Kutlamalarda, protokol ve askeri üyelerin yanı sıra AK Parti ve CHP’nin İzmir milletvekilleri de hazır bulundu.
Cumhuriyeti 93 yaşındaTürkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenlerle kutlandı.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-10-2016 16:25 - 1165 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım