Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Davutoğlu'ndan Azerbaycan'da 'sınır' güvencesi
Azeri gençlerin Suriye'
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2014 11:44 - 1358 Okunma

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmesi ve sınırları açması için Dağlık Karabağ sorunun çözülmesinin şart olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Gence kentinde Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan dışişleri bakanlarının görüşmesinden sonra yapılan basın toplantısında sınırların açılması ile ilgili yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.



Davutoğlu, "Türkiye’nin konumu bellidir ve bu pozisyonda herhangi bir değişiklik yoktur. Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan’la sınırlar açılmayacak" dedi.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri bakanlarının Gence kentinde yapılan üçlü görüşmesi sona erdi. Gence’de Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye Dışişleri bakanlarının öncelikle ikili, sonra üçlü görüşmeleri gerçekleşti. Yapılan üçlü görüşmede bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi konusu ve daha önceki toplantılarda alınan kararlar gözden geçirildi. Görüşme kapsamında ayrıca ikili ve bölgesel konular kapsamlı bir şekilde değerlendirildi ve bölgesel istikrar ile güvenliğin pekiştirilmesi konularında fikir alışverişi yapıldı.

Azerbaycan’da bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’nın ilki 8 Haziran 2012 tarihinde Trabzon’da, ikincisi ise 28 Mart 2013 tarihinde Batum’da düzenlenmişti. Görüşmelerin ardından bakanların ortak basın toplantısı yapması ve Gence Deklarasyonu kabul etmesi bekleniyor. Ayrıca, Gürcistan’ın Gence’de yeni konsolosluk binasının açılış töreni de olacak. 

Öte yandan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Maya Pandjikidze ile ikili ve üçlü görüşmeler yapan Davutoğlu, Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın imza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

 Davutoğlu'nun konuşmasından bazı başlıklar;

-Suriye'deki sivillerin çektiği acıyı dindirmeye çalışıyoruz. Sınırda da her türlü tedbirleri aldık.

-Türkiye Azerbeycanlı kardeşlerimize vize uygulamayıyor. Türkiye'yi asli ülkeleri gibi görsünler. Huzur içinde dolaşsınlar. Eğer istihbariti bir durum varsa bazı Azerbeycanlılar için sorgu yapılabilir. Bu sadece istihbariti durumlar için geçerlidir. Yoksa her Türkiye'ye gelen Azerbeycanlı vatandaşlar için sorgulama yapılıyor gibi bir durum yanlıştır. Böyle birşey yoktur. Hiçbir Azerbeycanlı kardeşimizin Suriye'deki ateşe düşmesini istemeyiz.

-Ukrayna'nın istikrarı hayati derecede önemlidir. Kaygı içinde ülkede yaşananları takip ediyoruz. Barışın ve istikrarın düzelmesini temenni ediyoruz. Güçlü bir ortak olarak uluslararası konumunu kazanmasını istiyoruz.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2014 11:44 - 1358 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım