Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Davutoğlu'ndan Önemli Açıklamalar
"İsrail Suçlu ve Suçunun Gereğini Yapacak”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-10-2012 12:37 - 992 Okunma

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili soru üzerine Davutoğlu, Türkiye'nin bu konuda ne dediğinin, nasıl masaya oturacağının ve şartlarının belli olduğunu belirtti.

İsrail tarafından yapılan açıklamalarla, kamuoyunda, ''İsrail görüşmeye hazır, Türkiye görüşmeden kaçınan taraf'' yönünde bir psikolojik ortam yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Davutoğlu, ''Hayır, İsrail suçlu. Türkiye o suçun gereği olan adımların atılmasını bekliyor. O adımlar atıldığında konuşulur'' diye konuştu.

Türkiye'nin bir diplomasi oyunu oynamadığını ve blöf de yapmadığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Emin olun son dönemde, sadece basına yansıyan değil, hangi dışişleri bakanı ile görüşsem İsrail'den bir mesaj getiriyor. 'Biz ilişkileri düzeltmeye hazırız'. Güzel, hazırsanız ne yapacağınız belli. Bu mesajlarla şu kanaati yaymak istiyorlar; 'bak biz Türkiye'ye sürekli bu mesajı iletiyoruz. Türkiye bu konuda uzlaşmaz bir tutum sergiliyor'. Hayır, İsrail suçlu ve suçunun gereği olan şeyi yapacak. Yapmadan bizden herhangi bir adım atmamızı kimse beklemesin. Bu açıklamalarla uluslararası toplumun şeyini kazanacaklarını düşünüyorlar bu tür olumlu mesaj vererek ama atmosferi daha riske ediyorlar. Çünkü varsa düşündüğünüz bir şey, değişik kanallar var, atarsınız adımlarınızı, görürüz, biz de değerlendiririz.''

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, ABD'nin Osame bin Ladin ile ilgili deneyimlerini Türkiye ile paylaşmak konusundaki açıklamalarına ilişkin sorular üzerine Davutoğlu, ''Bu konuda tabii belli teamül içinde davranma ihtiyacı var. Bu tarz açıklamalarda herkesin dikkat etmesi beklenir. Ama Türkiye demokratik bir ülke. Bizim büyükelçilerimiz de değişik ülkelerde, Türkiye'yi ilgilendiren bir konu olduğunda açıklama yaparlar. Amerika'da da yaparız konuşuruz'' diye konuştu.

Ricciardone'nin ne demek istediği ya da bilgi alma anlamında kendisi ile görüşme yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine, ''Biz ne yaptığımızdan eminiz. İşlerin nasıl yürüdüğünden eminiz. Normal mekanizmalar işliyor. Ayrıca bir izahata ve izah istemeye de gerek duyulmaz'' ifadesini kullandı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-10-2012 12:37 - 992 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım