Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Demokrasi ve özgürlükten bahsetmek

İki yıldan uzun bir süredir devam eden Suriye’deki savaşın, uluslararası sıcak savaşa dönüşmemesi bölgemizi ve dolayısıyla milletimizi buruk da olsa sevindirmiştir. Temennimiz bölgede bulunan 80 ülkeden gelmiş 50 bin civarındaki terör unsurlarının bir an önce vahşeti, zulmü durdurarak çekilmeleri ve Suriye’yi, Suriye halkına bırakmalarıdır.

BM raporlarına göre 150 bin kişinin katledildiği, 8-10 milyon Suriyelinin mülteci durumuna düşürüldüğü Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir ayağı olan bu savaş bölge ülkelerini de derinden etkilemiştir.  Hiç şüphesiz bu durumdan en fazla etkilenen Türkiye olmuştur. 900 kilometrelik sınırımız katliamcı terör unsurlarınca kullanılmış, silah ve para girişi iddiaları uluslararası toplumda Türkiye’yi zan altına sokmuştur. Vahhabi/Selefi tekfirci anlayışın ürettiği bir sonuç olanEl Kaide ve El Nusra gibi vahşi terör unsurlarının yaptıkları katliamlarda ülkemizden lojistik ve stratejik destek sağlamaları uluslararası toplumda Türkiye’yi terör örgütlerine yardım ve yataklık eden konumuna düşürmüştür. Sınır bölgelerimizde bu terör unsurlarının gerçekleştirdiği katliamlar ne yazık ki yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve toplumsal dokumuzda onarılması güç yaralar açılmasına neden olmuştur. Reyhanlı,  Cilvegözü gibi yerlerde yapılan toplu katliamlar, sönen ocaklar, yaşanan acılar milletimizin benliğine, bilincine derin travmalar olarak yerleşmiştir.

Kırk yıldır Asala, PKK gibi terör örgütleriyle mücadele eden ve bu terör örgütlerinin eylemiyle binlerce şehit veren ülkemiz bu kez de, kafa kesen, ciğer söküp yiyen güya İslamcı El Kaide ve benzeri vahşi terör unsurlarının tehdidiyle yüz yüze kalmıştır. İslam inancıyla bağdaşmayan vahşete, iktidarın ve Diyanet İşleri Başkan’ının küçük bir itirazı karşısında dahi bu terör örgütleri Türkiye’yi tehdit etme cüreti gösterebilmektedirler. Suriye’de savaşmak üzere birçok ilden askere alır gibi adam toplayan El Kaide terörü, bu gün için çözülmesi gereken temel sorunlarımızdan biridir.

**

Büyük vaad ve umutlarla sunulan “Demokratikleşme Paketi” ne yazık ki, ülkenin yararına birlik ve beraberliğimize hizmet eden bir paket olmadı. Paketin, toplumun tamamını kapsayan, temel hak ve özgürlüklere esas itibarıyla katkı yapan bin anlayışla hazırlanmadığı açıktır. Bütün ülkenin Sünni –Kürt ve bir kısım da gayrimüslüm olarak görülmesine devam edilmiştir. Milletin büyük bir çoğunluğunu oluşturan Alevi kesim yine dışlanmıştır. Sorunlara, eşit yurttaşlık kapsamında temel insan hak ve özgürlükleri olarak bakılmadığı sürece demokrasiden ve özgürlükten bahsetmek mümkün değildir.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-10-2013 18:26 - 1391 Okunma
yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
03-01-2015 tarihinde eklendi
21-12-2014 tarihinde eklendi
Demokrasi ve özgürlükten bahsetmek 25-10-2013 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım