Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Diyanet Başkanı'ndan Muhammediye Camiine ziyaret
Görmez'den mesajlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-07-2014 16:59 - 1032 Okunma

 Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Muhammediye Camiini ziyaret etti…



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, önceki gün saldırıya uğrayarak yakılan Esenyurt’taki Caferilere ait Muhammediye Camiini ziyaret etti.

Bir iftar programına katılmak üzere İstanbul’a giden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iftar programından önce Muhammediye Camiini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Cami cemaatine ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu, Muhammed'e ümmet birinin yapabileceği bir şey değildir. Cami yakmak, camideki Kur'anları yakmak, İslam'a, bu toprakların kadim medeniyetine yabancı fikirlerdir. Bunu, kendini bilmeyen, herhangi bir inançtan, düşünceden dolayı değil, kendini bilmez birinin yapmış olmasını isterdim." dedi.

“Bunu yapan birinin İslam'a, Kur'an'a, Hazreti Peygambere mensubiyeti söz konusu olamaz…”

İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma da değinen Başkan Görmez, "Üzülerek belirteyim, bugün alem-i İslam'da kan gövdeyi götürüyor. Hep beraber oturup, 'Bu kardeş kanını nasıl durdururuz?' sorusunun üzerinde durmamız gerekirken, Irak'ta, Suriye'de, dünyanın muhtelif yerlerinde hepimizi üzen hadiseler yaşanırken, bu topraklarda hangi mezhepten, düşünceden, meşrepten olursa olsun, hangi gayeyle yapmış olursa olsun bunu yapan birinin İslam'a, yüce Kitap'a, yüce Kur'an'a, Hazreti Peygambere mensubiyeti söz konusu olamaz. Hele hele Ramazan ayında tüm müminlerin hep birlikte oruç tuttuğu, sahura kalkıp Rabbimize el açıp dua ettiği bir zamanda, içimizden birilerinin Allah'ın mescidine böyle bir şey yapması, gerçekten hepimizi derinden yaralamış, üzmüştür. Bu düşünceler, bu topraklara yabancı düşüncelerdir. Bunlar, asla bu topraklarda yer bulamazlar." şeklinde konuştu.

“Son yıllarda İslam'ın cahil müntesiplerinin İslam'a verdiği zarar, düşmanlarının verdiği zararın önüne geçmiştir…”

"Yeryüzünde Allah'ın mescitlerini tahrip edenden daha zalim kim olabilir" ayetine atıfta bulunan Başkan Görmez, şunları söyledi;

"Üzülerek belirteyim ki, son yıllarda İslam'ın cahil müntesiplerinin İslam'a verdiği zarar, düşmanlarının verdiği zararın önüne geçmiştir. Onun için Müslümanların yeniden aklını başına alması gerekir. En ağır savaş şartlarında bile Resulü Ekrem, Müslümanlara, 'O toplumun mabetlerine dokunmayacaksınız' demiştir. Yani putperestlerin puthanesine bile yeri gelmiş dokunulmamış ama bir Müslüman'ın başka bir Müslüman'ın mabedine girip sabotaj düzenlemesinin, Kur'anları yakmasının izahı yok."

“Diyanet İşleri Başkanı olarak yakılan kısmı bizzat kendim yeniden yapacağım…"

Birlik ve beraberlik içinde olup, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Görmez, mabet masumiyetinin bütün dinlerde, kültürlerde, ahlak sistemlerinde mevcut olduğunu ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanı olarak bunu bizzat kendim yeniden yapacağım. Hiçbir arkadaşa muhtaç olmadan bütün buraları yeniden kendim bizzat yapacağım. Bu camiye saldırmakla Sultanahmet'e, Süleymaniye'ye, Selimiye'ye saldırmak arasında fark yok. Bütün bu camiler Allah'ın evleridir" diye konuştu.

Ziyaretin ardından ikindi namazını Muhammediye Camiinde kılan Başkan Görmez, namazdon sonra caminin bahçesinde toplanan vatandaşlara sohbet etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-07-2014 16:59 - 1032 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım