Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Diyanet İşleri Başkan Vekili Keleş: Zulümden kurtulmak için zalimden medet umuyoruz
Mekke'de hacılarla bayramlaşan Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, her gün kan ve gözyaşının döküldüğü İslam coğrafyası için dua etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2017 02:28 - 581 Okunma
 Mekke'de hacılarla bayramlaşan Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, her gün kan ve gözyaşının döküldüğü İslam coğrafyası için dua etti.
 
 Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, Mekke’deki bayramlaşma programında basın mensupları ile hac organizasyonu içinde yer alan ekip başkanlarıyla bir araya geldi. 
 
 Burada konuşan Keleş, haccın en önemli kısmı Arafat vakfesinin gerçekleştirildiğini, hacıların Arafat’tan inişlerinin sorunsuz şekilde tamamlandığını belirtti.
 
 Hac öncesi Medine-i Münevvere ziyaretini yapmamış hacıların ayın 6’sından itibaren intikal etmeye başlayacaklarını söyleyen Keleş, oradan da Türkiye’ye dönüşlerin başlayacağını ifade etti. 
 
 Keleş, şu şekilde konuştu:
 
 'Bu mübarek Kurban Bayramı’nı Mekke’de idrak etmenin sevincini yaşarken dünyanın dört bir tarafında zulme uğrayan, bayram sevincini yaşayamayan kardeşlerimizin hüznünü yüreklerimizin derinliklerinde hissetmekteyiz. 
 
 En başta Arakan ve Suriye olmak üzere dünyanın muhtelif bölgelerinde acılar yaşayan insanların bir an önce bu zulümden kurtulması için Cenabıhakk’a dua ediyor, niyaz ediyoruz. Ne yazık ki Müslüman toplumların bu yaşanan zulümleri önleyebilecek ne bir birlikleri var ne de kurumları. Bu son derece üzücü bir tablo. Cenabıhak inşallah Müslümanlara bu zulümleri önleyebilecek güç, kuvvet, birlik, beraberlik ve bunu önleyebilecek kurumlar tesis etmeyi nasip eylesin diye dua ediyoruz. 
 
 Yeryüzünde zulmü ortadan kaldırmak üzere vazifeli olan bir ümmet, bırakın zulmü ortadan kaldırmayı, yer yer zulmün bir parçası ve aracı olmaktan da kurtulamamaktadır. Bu da son derece üzücü bir tablo. Hal böyle olunca zulümlerden kurtulmak için zalimlerden medet ummak gibi bir takım çelişkiler de yaşıyoruz'
 
 Kurban kesen vatandaşların elbette etlerini kendilerinin de yiyebileceğini belirten Ekrem Keleş, 'Ancak dünyada bu kadar açlık varken kurbanlarımızın paylaşılması büyük önem taşıyor. Milletimiz de bunun şuurunda. Geçen seneki Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla kesilen etlerin sayısı 240 bini aşmıştı. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla da 10 bini aşkın kurban kesmek suretiyle dağıtmıştı. Bu seneki rakamlarımız, daha kesinleşmemekle birlikte o rakamları aşacak' şeklinde konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2017 02:28 - 581 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım