Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünyanın kör baktığı Bahreyn'de açıklık grevi
El Wefak Haraketi açık grevinde
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-05-2014 11:15 - 821 Okunma

Bahreyn'de muhalif Vifak Hareketi, ‘maruz kaldıkları insan hakları ihlallerini’ protesto amacıyla açlık grevi yapan Cuv Hapishanesindeki siyasi tutuklulara destek için açlık grevi başlattığını duyurdu.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Vifak Hareketi Genel Sekreteri Ali Selman'ın da arasında bulunduğu hareket yöneticileri ve üyeleri, Cuv Hapishanesinde siyasi gerekçeler ya da din, vicdan ve ifade özgürlüğü kapsamında tutuklananlarla dayanışma amacıyla açlık grevi başlattı" denildi.



Hükümetten, siyasi tutukluların sayısına dair net bir açıklama yapması istendiği belirtilen açıklamada, Selman'ın, "Tutuklular, çeşitli insan hakları ihlallerine maruz kalmaktadır. İstisnasız tüm uluslararası örgütler, işkence olayını doğruluyor" ifadesine yer verildi.  

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Vifak Hareketi'nin öne sürdüğü işkence iddiaları yalanlandı.

Vifak Hareketi, geçen cumartesi, Cuv Hapishanesindeki 400'den fazla siyasi tutuklunun, "insan hakları ihlallerini, coplarla dayak atma, aşağılama ve ülke genelindeki keyfi tutuklamaları" protesto için açlık grevi başlattığını açıklamıştı.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi'nin açıkladığı rapora göre ülkedeki hapishanelerde en az 2 bin 853 siyasi tutuklu bulunuyor.



Ayaklanmalar bastırıldı

Bahreyn'de 14 Şubat 2011'den bu yana, anayasal monarşi ve seçilmiş hükümet talebiyle Vifak Cemiyeti'nin başını çektiği muhalif gösteriler düzenleniyor. Gösterileri bastırmak için Suudi tankları ülkeye girdi. Körfez ülkeleri Bahreyn rejimini desteklemek ve barışcıl gösterileri bastırmak için ülkeye asker gönderdi. Suudi tankları kadim camileri yıktı. Vehhabiler Peygamber ashabının türbe ve camisine saldırılar düzenlendi. Yüzlerce genç öldürüldü. Yüzlerce insan tutuklandı. Ayetullah Sistani'nin temsilcisi vatandışlıktan çıkartılaraık sınırdışı edildi.

Muhalifler ülkeyi 200 yıldan uzun süredir yöneten Sünni Al Halife ailesinin reform adı altında attığı adımları 'makyaj' olarak nitelendiriyor ve yetersiz buluyor. Dünya Bahreyn'de olup bitenlere kör ve sağır kaldı. Bahreyn rejimi Formula 1 yarışları düzenleyerek dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştı. Ancak Bahreyn halkı barışcıl gösterilerine ara vermeden devam ediyor.

Bahreyn’de nüfusun yüzde 70’ini oluşturan Şiiler siyasette eşit temsil edilmediklerini ve üst düzey devlet görevlisi olarak çalışamadıklarını belirtiyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-05-2014 11:15 - 821 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım