Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ehl-i Sünnet aliminden çarpıcı açaklama
Araplara İsrail’in Şiileştiğini söyleyin!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2014 12:00 - 969 Okunma

Lübnan’ın önde gelen Ehlisünnet  âlimlerinden Sayda kenti Kudüs Camii imamı Şeyh Mahir Hammud, dünkü Cuma hutbesinde İsrail’in Gazze saldırısı karşısında sessiz kalan Arap rejimlerini eleştirdi. “Arapların İsrail’le savaşmasını istiyorsanız; onlara İsrail’in Şiileştiğini söyleyin” diyen Şeyh Hammud, ancak bu şekilde Arap dünyasının dinlerini ve akidelerini savunmak için harekete geçeceğini; bunun haricinde Amerikalı efendileri bu yönde herhangi bir talepte bulunmadığı sürece İsrail’in varlığının Arap dünyasını rahatsız etmeye yetmeyeceğini belirtti.

“Gazze yanmaya devam ediyor. Gazze halkı direnişin silahından başka bir güce sahip değil… Üstelik hem düşmanları hem de dostları tarafından kuşatılmış durumda… Gazze bugün Filistin davası üzerinden prim sağlayan ve direnişçi halkını ‘güçsüz’ olarak tanımlayanları bir bir şaşırtıyor ve düşmanla her ne pahasına olursa olsun anlaşmaya varılamayacağını gözler önüne seriyor. Ardından direnişin hem Lübnan coğrafyasında hem de Filistin’de zaferlerine tanık oluyoruz. Onların kazandıkları bu zaferler komplocuların ve onların kuklalarının ortaya attığı iddiaları çürütmeye yetiyor. Gazze kanıyla, canıyla haykırıyor: ‘Biz güçsüz değiliz. Direnişçilere gereken destek verildiği sürece de asla zayıf düşmeyeceğiz. Biz elimizdeki tüm imkânları kullanarak silah satın alıp onları Gazze’ye geçirmeyi başarabildiğimiz için asla güçsüz olduğumuzu kabul etmiyoruz. Bizim sahip olduğumuz kısıtlı maddi imkânlarımız, birilerinin süper güçlerin emrine sunulan ve fesat uğruna harcanan zenginliklerinden muhakkak daha hayırlıdır.”

Filistin’deki direnişçilerin Batı’nın ve fitnecilerin muhalif tavırlarına verdikleri cevap bize Ali İmran Suresi’nin 172. ayetini hatırlatıyor: “Kendileri savaşta yara aldıktan sonra, yine Allah ve Rasulü’nün çağrısına icabet edenler, içlerinden iyilik yapanlar ve sakınanlar için büyük ecir vardır.”

Bu noktada bizim öncelikle Arapların Suriye’deki fitne ateşini körüklemek ve direniş eksenini yok etmek için yaptıkları harcamalara ve gayretlerine dikkat etmemiz, daha sonra da bu cömert Arapların Filistin meselesindeki tavrını gözlemlememiz gerekmektedir. Nerede kaldı yardımseverlikleri? Nerede?

Herkes iyi bilsin ki, Siyonist oluşuma karşı yürütülen mücadelenin sonucu ancak ve ancak “İsrail’in yok olmasıdır”. Öyle bir vakit gelecek ki, direnişçi mücahitler hiçbir zarar almadan tüm komplocuların ve onların kuklalarının oyunlarını başlarına devireceklerdir. Bu noktada Allah Rasulü’nün bir hadis-i şerifini hatırlamakta fayda görüyorum: “Cihat ne bir adilin adaletinden ne de bir zalimin zulmünden zarar görmeden Kıyamet gününe kadar etkin olacaktır.” Öyleyse cihada talip olanların önlerindeki yol açıktır. Böylece ümmet uyanışa geçecek ve ümmeti çepeçevre kuşatan mezhepçilik fitnesini yok edecektir.

Diğer yanda bugün eğer Arap dünyasını Siyonist oluşuma karşı harekete geçirmek istiyorsak, bunu ancak İsrail’in ‘Şiileştiği’ni söyleyerek başarabiliriz. Ancak bu şekilde Arap dünyası dinlerini ve akidelerini savunmak için harekete geçecektir. Bunun haricinde Amerikalı efendileri bu yönde herhangi bir talepte bulunmadığı sürece İsrail’in varlığı Arap dünyasını rahatsız etmeye yetmeyecektir.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2014 12:00 - 969 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım