Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Eleştiriler Gerçeği Yansıtmıyor
'Bombacıdan Türkiye'nin haberi vardı'
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2013 09:26 - 954 Okunma

Almanya, Erdoğan’ın terörle ilgili yönelttiği sert suçlamaları reddetti. Almanya İçişleri Bakanı, ABD Ankara Büyükelçiliği’ne saldıran Şanlı’nın Türkiye’ye giriş yaptığı bilgisinin Ankara'ya iletildiğini açıkladı.

Türkiye'de üç gün sürece resmî temaslarına başlayan Federal Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ve Fransa'yı kastederek 'Batı terörü çözmemizi istemiyor, teröristler Avrupa'da serbestçe dolaşıyor' şeklindeki sözlerini geri çevirdi. Alman bakan, Erdoğan'ın Alman güvenlik birimlerinin işbirliği konusunda yeterli hassasiyeti göstermediği yönündeki eleştirilerinin de gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Friedrich, bombalı saldırıda ölen intihar eylemcisi "Alişan" kod adlı Ecevit Şanlı'nın yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı bilgisinin geçtiğimiz yıl Türk makamlarına iletildiğini söyledi. Almanya İçişleri Bakanı, bazı görüş ayrılıklarına rağmen Türk-Alman işbirliğinin iyi işlediğini de vurguladı.

Almanya İçişleri Bakanı Friedrich'in üç günlük Türkiye ziyaretinin başlıca gündemi güvenlik alanında iki ülke arasında daha iyi işbirliği yapılması. Bu kapsamda Friedrich Türk meslekdaşı Muammer Güler ile de bir araya gelecek. Fener Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret edip Patrik Bartholomeos ile görüşen Almanya İçişleri Bakanı, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Türk mevkidaşıyla Hrıstiyan azınlığın sorunlarını da masaya yatıracağını söyledi. Bartholomeos'un Türkiye'deki Hrıstiyanların durumunda hafif bir iyileşme olduğu yönünde görüşünü Friedrich'e ilettiği bildirildi. Almanya İçişleri Bakanı'nın, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması konusunu da gündeme getirmesi bekleniyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2013 09:26 - 954 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım