Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Erdoğan'dan AB'ye Sert Mesajlar
50 yıl bekletilen başka ülke yok
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-02-2013 11:38 - 878 Okunma

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ''Öcalan'ın belli bir şekilde verdiği mesajlarla örgütün silah bırakmasının mümkün olabileceği'' açıklaması ve İmralı'ya ikinci heyetin ne zaman gideceğine ilişkin sorular üzerine Erdoğan, ''Burada hedeflerle, gelinen durumu karıştırmak yanlış olabilir'' dedi.

Erdoğan, hedefleri daha başından bu yana açıkladığını dile getirerek, ''Silahlar bıraktırılmadan, silahlar bırakılmadan, bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil. Bu kararlılığımız devam edecek. Siyasi temsilcileri, siyasi uzantılarıyla da müzakerelerimizi hep yapabileceğimizi söyledik'' diye konuştu.

''Teröristlerin ülkemizi terk etmeleri halinde, güvenlik içinde ülkemizi terk etmelerine imkan hazırlarız. Yeterki ülkemizin refahına, huzuruna adım atalım. Bölgedeki suküneti sağlamış olalım'' diyen Erdoğan, güvenlik güçlerinin hiçbir zaman operasyon meraklısı olmadığını söyledi.

İMRALI'YA İKİNCİ HEYET

İmrali'ya gidecek ikinci heyete ilişkin soruları da yanıtlayan Erdoğan, şu an bu konuda verilmiş bir karar olmadığı söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

''(BDP heyetinin ziyareti) İkinci ziyarete yönelik izni ve bunların kimler olabileceği noktasındaki tespiti, bunları Adalet Bakanımız yapar, ondan sonra da kendilerine bu hafta içerisinde mi olur yoksa daha sonraki hafta içinde mi olur o da yine Adalet Bakanımızın şahsıma sunacağı tekliften sonra o takvimi belirleriz. Ama bu hafta içinde olur diye böyle bir kesinleşmiş tarih söz konusu değil.''

HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Erdoğan, İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısıyla ilgili, ''Bölgede her an her şey olabilir. Hele hele İsrail sorununa bugüne kadar bu şekilde yanlış bakanlar, İsrail'i bir şımarık oğlan tarzında besleyenler, yetiştirenler, İsrail'den her zaman her şeyi bekleyebilirler'' dedi.

BRÜKSEL'LE KONUŞACAĞIZ

Bir basın mensubunun, kendisinin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne dikkati çeken açıklamasını hatırlatarak, ''Türkiye Avrupa Birliği yörüngesinden kayıyor mu? Nedir durumumuz'' sorusuna Erdoğan, ''Anladım. Bu işi anlamayanlar da var. Tabi sizleri tenzih ediyorum'' yanıtını verdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''O da büyük köşe yazarlarından geçinen bir tanesi. 'Türkiye diyalog ortaklığına bile kabul edilmedi' diyor. Biz şu an Sanghay Beşlisi'nde diyalog ortağıyız. Buradan onun da bilmesini istiyorum öğrensin. O cehaletinden kurtulmuş olur. Avrupa Birliği sürecinde ise kalmak kalmamak noktasında, ben milletime ve size bir soru yöneltmek istiyorum. 50 yıl Avrupa Birliği kapısında bekletilen bir ülke, sonunda bir karar vermekdurumunda olmaz mı? Bunu hiç bir ülkeye Avrupa Birliği uygulamamıştır. Böyle 50 yıl, 40 yıl, 30 yıl bekleyen bir ülke yok. Böyle bir uygulamayı Türkiye'ye karşı yapıyorlar. Biz de burada, yapacaksan yap, yapmayacaksan açıkça söyle. Bizim söylediğimiz bu. Yakında bizim bir Brüksel ziyaretimiz olacak orada da kendileriyle bunları açık açık konuşacağız. Yapacaksanız yapın bu işi. Olacaksa olsun. Olmayacaksa bunu da söyleyin. İlla bizim ayrılmamızı bu noktada, 'Hadi ayrılıyoruz, çekilelim' diye bir şey bekliyorsanız, bunu da değerlendiririz.''

ALMANYA TUTUŞTU

Avrupa Birliği ile İngiltere ilişkilerinin örneğini veren Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron'un ''Seçimi kazanırsam Avrupa Birliği ilişkilerini referanduma götüreceğim'' ifadelerini hatırlatarak, ''Bu soruyu bize soranlar İngiltere için niye düşünmüyor? Bak tutuştu? Almanya hemen 'İngiltere nasıl böyle bir şeyi yapar, Cameron nasıl böyle bir açıklama yapar' bunu söylüyor'' diye konuştu.
AA
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-02-2013 11:38 - 878 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım