Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Erdoğan İran'a Gidiyor
İran Dışişleri Bakanlığı Asya ve Okyanusya Büro Başkanı, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakında İran'a yapacağı ziyaretini olumlu karşıladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2017 08:50 - 1030 Okunma
İran Dışişleri Bakanlığı Asya ve Okyanusya Büro Başkanı İbrahim Rahimpur, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ümit Yalçın ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkiler ile Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel ortaklıkların geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.
 
Rahimpur, barış ile istikrarın önemine değinerek, Astana müzakerelerinin Suriye ile bölgede huzurun yerleşmesine neden olmasını temenni etti. 
 
İran Dışişleri Bakanlığı Asya ve Okyanusya Büro Başkanı ilaveten, "İran ve Türkiye, bölgesel gelişmeler ve özellikle de Suriye ile Irak'taki siyasi gruplarla farklı etnikler arasındaki birliğin takviye edilmesi ve toprak bütünlüğünün korunması konusunda ortak bir bakış açısına sahiptir" ifadelerinde bulundu.
 
İki ülkenin Cumhurbaşkanları arasında amaçlanan 30 milyar dolarlık ticari görünümün önemine de işaret eden Rahimpur, sözlerine şunları da ekledi: Bu hedefe ulaşmak için siyasi, ticari ve ekonomik alanlardaki tüm yetkililerin işbirliği yapması gerekiyor. 
 
İbrahim Rahimpur, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın gelecekte yapacağı İran ziyaretinde gereken işlemleri kolaylaştırarak sözü geçen amaçlara varmak için önemli adımlar atmasını temenni etti.
 
Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ümit Yalçın da bu görüşmede şu ifadelerde bulundu: İran ve Türkiye arasındaki ilişkiler iyi yönde ilerleyerek iki ülke arasındaki temaslarla görüşmelerin arttırılması karşılıklı ekenomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir role sahiptir.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2017 08:50 - 1030 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım