Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ermeniler'den Obama'ya Alican Kapısı Dilekçesi
Alican kapısı açılsın
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2013 11:36 - 954 Okunma

  Ermeni Lobisi, Suriye'yeki Ermeniler'in Türkiye üzerinden kara yoluyla geçerek Ermenistan'a gidebilmesi için Iğdır’da bulunan Alican Sınır kapısının açılması için Beyaz Saray'a dilekçeli başvuruda bulundu
    ABD'deki Ermeni Lobisi, Suriye'de yaşayan Ermenilerin Türkiye üzerinden kara yoluyla geçerek Ermenistan'a gidebilmesi için Washington yönetimine başvurdu. Beyaz Saray'ın internet sitesinden 5 Ocak tarihinde yayınlanan ve 'Daniel l.' adına düzenlenen dilekçede, 'Obama yönetiminin, Türk hükümetini Ermenistan sınırını Suriyeli sığınmacılar için açmaya çağırmasını istiyoruz' denildi.
Ankara ise bu isteme soğuk bakıyor. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Suriye Ermenilerinin de diğer Suriye yurttaşlarının yaptığı gibi Türkiye'ye geçiş yapmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını ayrıca bu kişilerin İstanbul üzerinden hava yoluyla Ermenistan'a geçebileceğini dile getiriyor.
Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde bulunan, 'İstemler' kısmında yer alan 'Obama yönetiminin, Türk hükümetini Ermenistan sınırını Suriyeli sığınmacılar için açmaya çağırmasını istiyoruz' başlıklı dilekçede, çok az sayıda havayolu şirketinin uçuş gerçekleştirdiği, insanların ancak otobüs ve arabalarla Suriye'den kaçabildiği dile getiriliyor. Suriye'de 200 bin Ermeni'nin bulunduğu söyleniyor.
Dilekçede, Suriye'den Ermenistan'a giden kara yolunun 'Alican' isimli Ermenistan sınır kapısını1993'te kapatan Türkiye'den geçtiğinin de altı çizilirken, 'Hiçbir önşart ortaya koymadan, sığınmacılar için açmasını istiyoruz' deniliyor.
    Henüz bir temas yok
    ABD'nin konuyla ilgili Türkiye'yle temas kurmadığını dile getiren Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Suriye Ermenileri de diğer yurttaşlar gibi İstanbul üzerinden hava yoluyla Ermenistan'a geçebilirler' diyor. Bakanlık yetkilileri Suriye'den Ermenistan'a 6-7 bin kişinin gittiğini dile getiriyor. ABD'nin Türkiye'ye resmi girişim yapması için 25 bin kişinin dilekçeye 4 Şubat'a kadar 'evet' oyu vermesi gerekiyor. Şu ana kadar bu dilekçeyi 500 kişi imzaladı.

Öte yandan Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır şube başkanı Serdar Ünsal, Ermeni lobisinin Alican sınır kapsının açılması için ABD de dilekçe kampanyası açmasına tepki koyarak.Suriye’deki olayları kimse bahane ederek kapalı olan kapıların açılmasını isteyemez kapı Suriye Ermenileri için açılırsa bunun arkası gelir sürekli açık kalır bu da Kardeş Azerbaycan halkını üzer Karabağ, Hocalı şehitlerinin kemiklerini sızlatır”şeklinde konuştu.
            Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada Bugün Suriye’den Ermenistan’a geçen Ermeniler hava yolunu kullanarak gidiyorlar. Şimdiye kadarda 6 milyon Ermeni gitmiştir. Ayrıca Alican sınır Kapısı Suriye’ye uzak Sarp sınır kapısını kullanarak Türközü sınır kapısını kullanarak Gürcistan’a geçip oradan Ermenistan’a daha rahat giderler. Daha kısa olar. Türk devletinin kaptığı sınır kapılarını bu bahanelerle açılması Ermenilerin bir zaferi olur buda asla kabul edilemez. ABD’ninde Ermenilerin bu oyununa gelerek Türkiye’ye sınır kapsının açılması için müracaatta bulunmayacağına inanıyorum “dedi.
           Ermenilerin işgal ettikleri topraklardan çekilmedikçe Alican sınır kapsının açılmasının söz konusu olamayacağını belirten Ünsal,”Her şey ekonomi ve menfaat değildir. Ermenilerin amaçları gayeleri belli her alanda Türk düşmanlığı yapıyorlar. Bugün kardeş ülke Azerbaycan’ın toprakları işgal altında bir milyon kaçkın var bunlar göz önündeyken sınır kapısını açmak ne kadar doğru olur . Kardeşlik,iki devlet bir millet ilkesi nerde kalır.Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın bu konuda “İşgal edilen Azerbaycan  topraklarından Ermeniler çekilmedikçe kapılar açılamaz”şeklinde  verdiği sözler vardır. ”dedi

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2013 11:36 - 954 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım