Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ertelenen Görüşme Üç Aralık'ta
Önemli görüşmenin gündeminde neler var?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-12-2012 08:18 - 1026 Okunma

 3 Aralıkta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) üçüncü toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 3 Aralıkta yapacağı İstanbul ziyareti sırasında Suriye krizinin çözümü ve Gazze Şeridi’ndeki durum gündeme gelecek.

Cuma günü konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, “Suriye konusunda, Türkiye ve Rusya pozisyonları arasında belirli nüanslar var. Tüm bunların ele alınacağını düşünüyorum. Üstelik bildiğimiz gibi Erdoğan, Suriye sorunu ile ilgili Putin’le sıkı bir şekilde konuşacağını ve birçok şeyin Rusya’ya bağlı olduğunu bildirdi.” dedi.

Uşakov, “Her zaman olduğu gibi bir hedefimiz var: Suriye konusunda pozisyonumuzun en umut verici ve ilkelere bağlı olduğunu kanıtlamak.” Bununla birlikte yetkiliye göre bu tür görüş alış verişi, belki pozisyonların yakınlaşmasına değil, ama en azından karşılıklı anlayışa yol açmalı.
Türkiye’nin Suriye ile sınıra Patriot füzelerinin konuşlandırılması ile ilgili soruya cevaben Uşakov, “Suriye ile ilgili sorunların hepsi ele alınacak.” dedi.

 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhuriyeti’ne ziyareti esnasında bir dizi anlaşma ve muhtıraların imzalanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamayı Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov yaptı.

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında iki anlaşmanın imzalaması bekleniyor: Türkiye’deki Rus mezarları ve Rusya’daki Türk mezarlarına ilişkin anlaşma ile kültür merkezlerinin kurulması ve faaliyetlerine ilişkin anlaşma.

2012-2015 yılları için Rusya ve Türkiye hükümetleri arasındaki ticari-ekonomik ve bilimsel-teknik işbirliğinin orta vadeli programının da imzalanması planlanıyor.

Ayrıca birkaç muhtıra imzalanacak:

Rusya Federasyonu Federal Mali Kontrol Servisi ve TC Maliye Bakanlığı Mali Suçları Soruşturma Bürosu arasında kara paranın aklanması ve terörizm finansmanı ile mücadele alanında işbirliğine ilişkin muhtıra.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi arasında işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası.

Rusya Enerji Bakanlığı Rusya Enerji Ajansı ve TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü arasında enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında mutabakat muhtırası.

İmzalaması planlanan iki muhtıranın, Sberbank Rusya Şirketi ile ilgili olduğu bildiriliyor. Sözkonusu, Sberbank Rusya’nın T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Türkiye İhracat Kredi Bankası ile mutabakat muhtıraları.

Aynı zamanda Rusya-Türkiye Genel Forum’un eylem planının imzalaması planlanıyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-12-2012 08:18 - 1026 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım