Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esad Rus gazetesine konuştu
Suriye’nin Batının Kuklası Olacağını Sananlar Yanılıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2013 10:00 - 849 Okunma

 ŞAM – Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad, Suriye’nin batının kuklası olacağını sananların yanıldıklarını ve bunun asla gerçekleşmeyecek bir hayal olduğunu belirterek bunun Suriye’nin dünyaya mesajı olduğunu vurguladı.

Suriye’nin bağımsız bir devlet olduğunu belirten el-Esad, terörle mücadeleye devam edeceklerini, istedikleri ülkelerle Suriye halkının çıkarlarını sağlayacak şekilde özgürce ilişki kuracaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı el-Esad, Rus İzvestiya gazetesine verdiği mülakatta, Suriye’nin mücadele ettiği grupların büyük çoğunluğunun Kaide fikrini taşıyan tekfirci gruplar olduğunu, küçük bir bölümünün ise kanun kaçaklarından oluştuğunu bildirerek “terörün vurduğu her yerde terörü vuracağız” dedi.



El-Esad, İsrail’in teröristlerle işbirliği yaptığını bizzat söylediğine, defalarca hastanelerinde onlarca teröristi tedavi ettiğini açıkladığına dikkat çekti.

Suriye’ye kimyasal silah konusunda yöneltilen suçlamaların mutlak şekilde politize edildiğini, Suriye ordusunun teröristlerle mücadelede kaydettiği ilerlemenin ardından geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Rusya’nın siyasi tutumunun güvenliğin sağlanması ve Suriyeli vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yansıdığını ifade etti.

Suriye’deki son durumu ve hala isyancıların kontrolü altında bulunan bölgelere ilişkin soruya yanıtında el-Esad,”Suriye açısından sorun teröristlerin ve ordunun kontrolü altında bulunan bölgeler değildir. Çünkü topraklarımızı işgal eden bir düşmanla savaşmıyoruz ki bu şekilde düşünelim” diye konuşu.

Suriye’nin bölge, köy ve kentlerin çevresine giren, yakıp yıkan, onları reddeden masum insanları katleden ve alt yapıyı yıkan teröristlerle mücadele ettiğini, ordu ve güvenlik güçlerinin bu teröristleri girdikleri bölgelerden çıkarmak ve etkisiz hale getirmek amacıyla müdahale ettiğini söyleyerek dolayısıyla geri kalanların başka bölgelere sızdıklarına işaret etti.

Cumhurbaşkanı, bu bağlamda Suriye’nin özünde teröristleri yok etmeye çalıştığını, yurtdışından on binleri bulan büyük sayıda teröristin gelmesi, silah ve parayla desteklenmelerinin olayların devam etmesine yol açtığını belirterek ordunun da teröristlere darbe indirmeye devam ettiğine, ordunun girdiği her bölgede terörü yok etmeyi başardığına vurgu yaptı.

el-Kaide Fikrini Taşıyan Teröristlerle Mücadele Ediyoruz

Cumhurbaşkanı el-Esad, şu an mücadele ettiklerinin büyük bir kısmının Kaide fikri taşıyan tekfirci teröristler olduklarını, küçük bir bölümünün ise kanun kaçaklarından oluştuğunu, bu nedenle onların denetimindeki ya da bizim denetimizdeki bölgelerden söz edilemeyeceğini söyleyerek terörün vurduğu her yerde terörü vuracaklarını bildirdi.

Batı medyasının bunların Suriye topraklarının yüzde 40 ya da yüzde 70’ini kontrolü altında tuttuğundan söz ettiği ve Suriye devletinin topraklarını kontrolü altında tutma gerçeğine ilişkin soruya yanıt veren el-Esad, “ dünyanın hiçbir ordusu devletin toprakları üzerinde tam teçhizatlı olarak bulunamaz. Teröristler bu durumdan yararlanarak ordunun bulunmadığı her bölgeye giriyorlar. Farklı yönlerde hareket ediyorlar ve biz de onları her yerde kovuşturuyoruz ve girdiğimiz her bölgede tamamıyla temizliyoruz. Dolayısıyla sorun teröristlerin bulunduğu bölgeler değil dışarıdan büyük sayıda terörist gelmesidir” diye belirtti.

Objektif değerlendirmenin Suriye ordusunun ilerleme sağlayıp teröristlerin girdiği her bölgeye girmesi ve onları temizlemesi olacağını ifade eden el-Esad, Suriye ordunun hala bunu yaptığının altını çizdi.

El-Esad, bu tür savaşların uzun zaman aldığına ve aniden sona eremeyeceğine dikkat çekerek bunun da büyük bedel ödenmesine yol açtığını, tüm teröristler yok edildiğinde çok aha büyük bedeller ödenmiş olacağını söyledi.

Tekfirci kökten dinci İslami grupların farklı yerlerde savaşan ayrı gruplar mı yoksa Suriye dâhil Ortadoğu’da güven ve istikrarı yok etmek isteyen büyük bir gücün parçası mı olduğu konusunda ise el-Esad, bu grupları fikirlerin ve finans kaynaklarının bir araya getirdiğini ifade etti.

El-Esad, bu grupların tekfirci aşırı dinci olduklarını, el-Zavahiri gibi belirli kişilere bağlı olduklarını ve bazı durumlarda benzer kaynaklar tarafından finanse edildiklerini kaydetti.

Bu grupları birbirinden ayıran şeyin eylemleri olduğuna işaret eden el-Esad, “bu gruplar dağınık ve parçalanmış olup her grubun bağımsız bir lideri ve emirleri bulunuyor. Fakat asıl komutanın ödeme yapan olduğu biliniyor. Yani Suudi Arabistan gibi onları fikirsel ve mali yönden destekleyen ülkeler tarafından kolaylıkla yönlendirilebilirler” diye konuştu.

Teröristlerle İşbirliği Yaptığını Biz Değil İsrail Söylüyor

Suriye hükümetinin İsrail’le teröristler arasındaki ilişkiler ve aşırı İslamcıların İsrail’e karşı duydukları aşırı kin konusunda ise Cumhurbaşkanı el-Esad, “sınırda teröristlere darbe indirdiğimiz zaman İsrail baskıyı hafifletmek amacıyla neden güçlerimizle çarpışıyor? Onları kuşattığımız zaman İsrail neden bariyerleri kaldırıp diğer tarafa geçmelerini ve manevra yapıp karşı taraftan saldırmalarına izin veriyor? Neden geçtiğimiz aylarda birçok kez Suriye ordusuna doğrudan saldırdı?” diye soran el-Esad, teröristlerle işbirliği yaptığını Suriye hükümetinin değil bizzat İsrail’in söylediğine, birçok kez onlarca teröristi hastanelerinde tedavi ettiğini açıkladığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı el-Esad, bu gruplar İsrail’den nefret ediyor ve ismi anıldığında histeri yaşıyorlarsa neden aşırı dinci bu grupların tarihleri boyunca Sovyetler Birliği ve şu an Suriye ve Mısır’la savaşırken İsrail’e bir tek saldırı bile düzenlemeyi düşünmediklerini sorguladı.

El-Esad, bu terör gruplarının 80’li yıllarda Sovyetler Birliğine karşı Afganistan’da savaşmaları amacıyla ABD ve batı tarafından oluşturulup görevlendirildiklerini ve Suudi Arabistan tarafından finanse edildiklerini hatırlatarak batı ve Amerika’nın oluşturduğu bu grupların İsrail’i vuramayacağının altını çizdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2013 10:00 - 849 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım