Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esed Mevlid törenine katıldı
Tekfirciler İslam'ı vahşet dini yaptılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-01-2014 09:56 - 1390 Okunma

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esed  Vakıflar Bakanlığının Hz Muhammed’in (sav) miladı münasebetiyle Şam’daki el Hamd Camiinde düzenlediği Mevlit Kandili törenine katıldı.

Törende el Esad Şam Müftüsü Şeyh Abdülfettah el Bezm’in imamlığında akşam namazını kıldı. Kuran-ı Kerim’den ayetlerle başlayan dini törende Vakıflar Bakanı Muhammed Abdüssettar el Seyyid Mevlit Kandilinin anlam ve değerlerine ışık tutan bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed’in çağrısına dikkat çeken Bakan Seyyid; bu çağrının gerçek ilkelerine vurgu yaptı. Seyyid rahmet, vefa, kardeşlik, kadına haklarını verme, adalet, iyilik, hayır ve eşitlikle birlikte insanların kanlarını akıtmama temellerine dayandığını ifade etti.

Vakıflar Bakanı Seyyid; Haz Muhammed ve İslam dininin farklı görüş ve düşüncelere sahip olması nedeniyle başkalarını öldüren, tekfir eden yada bombalı eylem düzenleyenlerden çok uzak olduğunu belirtti. Vatanına ihanet edenler yada yıkım ve ölüm için saldırganları getirenlerin İslam diniyle hiçbir ilgileri olmadığını vurgulayan Seyyid, bunların İslam dininin gerçek anlam ve değerlerini çarpıttıklarının altını çizdi.

Allah adına vatandaşları tehcir eden, masum insanları katledip kafalarını kesen, altyapı ve hizmet şebekeleri- kurumlarını sabote edenler veya başka mezhepleri tekfir edenlerin yüce Allah’ın gazabından kurtulmayıp kendi aralarında çatışmaya başladıklarına dikkat çeken Seyyid; tüm bunların muhtelif adlandırmalarına rağmen Allah’ın düşmanları olduklarını söyledi.

Bakan Seyyid; Suriye halkının Vahhabilik, tekfircilik ve radikalliği yaymaya çalışan veya dünyanın her yerinden tekfircileri getirenlerle hiçbir ilgisi olmadığının altını çizdi.

Suriye halkının Cumhurbaşkanı el Esad’ın yönetiminde kanların akıtılmasına son verme ve yeniden imarı gördüğüne dikkat çeken Seyyid; dünyanın tüm milletleri Cenevre’de toplansa bile nihayetinde Suriye halkının istekleri ve ideallerinden başka hiçbir şeyin olmayacağını vurguladı.

Vakıflar Bakanı Seyyid konuşmasının bitiminde Suriye ve halkının korunmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı el Esad ve Suriye ordusunun zaferi sağlamaları için yüce Allah’a dua etti. Mevlit Kandili töreni Şeyh Ahmet Keftaro Topluluğunun genel gözetmeni Şeyh Muhammed Şerif el Savvaf’ın dualarıyla sona erdi.

Törene Cumhurbaşkanı el Esad ile birlikte devlet ve siyasi parti yetkililerinin yanı sıra çok sayıda İslam uleması ve kalabalık halk kitleleri katıldı.

Törenin sonunda Cumhurbaşkanı el Esad camiden çıkarken törende bulunan yetkililer, din adamları ve vatandaşların kandillerini kutlayarak yoğun bir ilgiyle camiden ayrıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-01-2014 09:56 - 1390 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım