Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esenyurt Muhammedi'ye cami'ine saldırı
Karanlık eller işbaşında
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2014 10:03 - 2988 Okunma

 Esenyurt Allahu Ekber Camii'nin kundaklanmasının ardından şimdi de Yenikent Mahallesi 664. sokakta bulunan Muhammediye Camii kundaklandı.

Karanlık eller işbaşında

Gece saatlerinde yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Esenyurt ve Avcılar İtfaiye ekipleri imam odasında başladığı tespit edilen yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucu imam odası, cami kütüphanesi ve minber zarar gördü.

   Cami derneğinden Rıza Musa Koç, yaklaşık 10 gün önce tehdit aldıklarını ve bunu yetkili mercilere ilettikleri halde bir çalışma yapılmadığını söyledi. Türkiye’de hala mezhep kavgası çıkarmaya çalışanlar olduğunu belirten Koç, daha önceki tehditleri şöyle aktardı: “Yaklaşık 10 gün önce bir vatandaş, namaz kılıyor namazdan sonra cami görevlisi imam arkadaşa ‘Siz necisiniz? Nasıl bir dini inancınız falan var?’ diyor. İlk başta soru soruyor. Sonrada kendisini selefi olarak ima ediyor. Daha sonra elini taşa vurarak, ‘Biz bu taşları yıkacağız, sizin dini simgelerinizi taşıyan bütün yerlerinizi yıkacağız, zafer İslam’ın olacak’ deyip çekip gidiyor. Müslüman bir insan ister kilise olsun ister cami olsun bu şekilde bir saldırı yapamaz.  cami yönetim kurulu üyesi Rıza Musa Koç, yaklaşık 10 gün önce tehdit aldıklarını ve bunu yetkili mercilere ilettikleri halde bir çalışma yapılmadığını söyledi. Türkiye’de hala mezhep kavgası çıkarmaya çalışanlar olduğunu belirten Koç, daha önceki tehditleri şöyle aktardı: “Yaklaşık 10 gün önce bir vatandaş, namaz kılıyor namazdan sonra cami görevlisi imam arkadaşa ‘Siz necisiniz? Nasıl bir dini inancınız falan var?’ diyor. İlk başta soru soruyor. Sonrada kendisini selefi olarak ima ediyor. Daha sonra elini taşa vurarak, ‘Biz bu taşları yıkacağız, sizin dini simgelerinizi taşıyan bütün yerlerinizi yıkacağız, zafer İslam’ın olacak’ deyip çekip gidiyor. Müslüman bir insan ister kilise olsun ister cami olsun bu şekilde bir saldırı yapamaz. Bizim devletten istediğimiz bir an önce bu insanları bulup cezalandırması ve bundan sonra çıkacak olanlara da örnek teşkil etmesi.”

Cami imamı H. Ş. Hamza Aydın, 10 gün önce bir kişinin gelerek kendisi ile tartıştığını belirterek, "Gelen kişi sakallı genç biriydi. Siz Caferisiniz, taşa tapıyorsunuz, halifelere hakaret ediyorsunuz dedi. Ben böyle bir şey olmadığını söyledim.

Tartışınca açık bir şekilde beni tehdit etti. Sizi yok edeceğiz, size şeriatı uygulayacağız dedi. Emniyete gidip şikayetçi oldum. Güvenlik kameraları çalışmadığından elimizde görüntü yoktu, bir şey yapamayız dendi. Bu gece de gelip camı kırıp içeri girmişler. İmam odasında bulunan kitapları yakmışlar. Birçok dua kitabı, Kuran-ı Kerim yanmış. Bu nasıl insanlık bu nasıl Müslümanlık" diye konuştu.

Olayın duyulmasının ardından Zeynebiye'den yüzlerce kişi Muhammediye Camii'ne gitti. Zeynebiye Camii imamı H. Hamit Turan menfur saldırıyı kınadı. Sabah namazı topluca kılındı.

Aynı bölgede ikinci kez yapılan bu saldırı tehlike çanlarının çaldığını işaret ediyor. Bunun sıradan bir hadise olmadığını, yetkililerin bu alçakca saldırıyı yapanları derhal tesbit edip, yargı önüne çıkarması, başka felakatlerin yaşanmaması için son derece önemlidir. 

Dünya Caferi Alimler Birliği ve Caferider de Muhammediye Camii'ne yönelik yapılan  insanlık dışı saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını ifade ederek, yetkililerden gerekli önlemlerin almasını ve yapanların ve arkasındaki karanlık ellerin kimler olduğunun derhal günyüzüne çıkarılması gerektiğini ifade ettiler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2014 10:03 - 2988 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım