Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esenyurt'ta İmam Hasan'a Sevgi Seli (Foto)
Hz. İmam Hasan (as)'ın kutlu doğum günü münasebetiyle Esenyurt İmam Hasan Camii'nde düzenlenen programa, Ehlibeyt aşıkları büyük ilgi gösterdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2018 12:37 - 1258 Okunma
27 Mayıs Pazar günü Esenyurt İmam Hasan Camii bahçesinde gerçekleştirilen görkemli törene İstanbul’un dört bir yanından gelen İmam Hasan aşıkları akın etti.
 
Akşam ve yatsı namazlarının eda edilmesinin ardından,  program, Ehlibeyt meddahlarından Emir Hüseyin Tebrizi'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İmam Hasan Camii İmamı Ş. Turgut Beyhan'ın hoşgeldiniz konuşmasıyla devam etti.
 
Daha sonra Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, yaptığı konuşmasında, “ Bu ay bereketiyle geldi. Esenyurt Belediyesi, Ramazan ayını oldukça hareketli geçiriyor. Ramazan ayının kardeşlik ve birlik duygusunun arttığına dikkat çekerek, “Bu ayda iftarda neredeyse 3 yerde olmak zorunda kalıyorum. Bir yerde açıyoruz. Diğer yerde devam ediyoruz. Son yerde de çaylarımızı içiyoruz. Bu şekilde ilçedeki tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Geceleri de belediyenin etkinlik alanlarında düzenliği çeşitli kültürel aktivitelere katılıyoruz. Biz göreve geldiğimizde vatandaşımızın emrindeyiz dedik. Bu doğrultuda bu ziyaretlerle vatandaşlarımızın talimatlarını alıyoruz ve onları yerine getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Viladet programında Ali Kaçan ilahileriyle programa renk kattı.
 
Ardından kürsüye davet edilen Türkiye Cafeerileri Selahattin Özgündüz Ramazan ayının önemine değindi,'' İmam Hasan (as)'ın ve Ehlibeyt'in faziletini anlatarak İmam Hasan (as)'ın doğumunun, Hz. Muhammed (s.a.v) ve ümmetine sevinç kaynağı olduğunu, Peygambere "Ebter" diyenlerin ise burnunun yere sürttüğünü söyledi.
 
"Kim kime oy verirse versin ama birliğimizi kaybetmeyelim"
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise son 10 yıldır siyasi kırmızı çizgilerine riayet eden tüm siyasi partilere eşit mesafede durduklarını ifade ederek, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Şamil Ayrım'ı desteklediklerini söyledi.
 
Bayram havasında bir seçim geçirmek istediklerini anlatan Özgündüz, "Kim kime oy verirse versin ama birliğimizi kaybetmeyelim." dedi.
 
Kürsüye davet edilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, " Peygamber Efendimiz'in çok sevdiği torunu Hz. Hasan için söylediği, "Allah'ım! Ben onları seviyorum, senin de onları sevmeni ve onları sevenleri de sevmeni niyaz ediyorum." duasını hatırlattı.
 
İmam Hasan'ın, imamet ve hilafet gibi iki ağır sorumluluk ve Müslümanlar arasında birliğin sağlanması ve ayrılıklara mani olma konusunda önemli bir rol üstlendiğini anlatan Arslan, şunları kaydetti:
 
"Kendi zamanında birliği sağlamış, hem de başta Şialar olmak üzere Müslümanların tarihi boyunca dini-ahlaki öğretileri mesabesinde olmuştur. Ne yazık ki Hz. Hasan Medine'de zehirlenerek şehit edilmiştir. Kardeşi Hz. Hüseyin ise Kerbela'da ailesi ile birlikte, tarihin şahit olduğu en büyük katliamda şehit edildi.
 
Hz. Hüseyin, mercan misal kan kızıl bir şehadet ile en acımasız gönülleri bile titrete titrete Rabbine yürümüştü. Ne yazık ki Hz. Hasan'ın şehit edilişi enfüsidir, içseldir. Zehirletilmiştir. Ancak Hz. Hasan'ın yaşadıkları da şehadeti de birçok noktada kardeşininkine benzer. Görevi ise kardeşininkinden farklıydı. Onun görevi hayatı boyunca iç barışın oluşmasına zemin hazırlamak oldu."
 
Arslan, Hz. Hasan'ın hayatı boyunca Müslümanların iç barışına yönelik çalıştığını ve bu uğurda canını verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Emeviler tarafından yok edilmek istenen İslam dinini, gösterdiği eşsiz fedakarlıklarla ve canını vererek korumuş, böylece tüm Müslümanların ve özgür insanların gönüllerine taht kurmuş büyük bir hidayet önderidir. Onun bize bıraktığı da bu erdemdir. Türkiye'nin, Orta Doğu'nun, İslam aleminin aradığı reçete Hazreti Hasan'ın hayatı ve bizlere bıraktıklarıdır. Bu nedenle bizler ya geçmişimizden ibret alırız ve geleceğe birlikte yürürüz ya da ibret oluruz. Bizler bir olmazsak, birlikte olmazsak şu anda Orta Doğu'da oynanan oyunlardan sadece ve sadece Müslüman dünyası zararlı çıkacaktır. Bakın değerli Ehl-i Beyt dostları, Kudüs, kıymetli Kudüs, Müslüman aleminin baş tacı Kudüs. Üzerinde oyunlar oynanan Kudüs..."
 
- "Hz. Hasan'ın doğduğu bugün de bizim için birlik günüdür"
 
ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasına değinen Arslan, bu karara tepki gösteren Filistinlilerin şehit edildiğini anımsattı.
 
Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Filistin halkına ne yazıktır ki Türkiye dışında sahip çıkan Müslüman ülke neredeyse olmadı. Bunlar da bir oyunun sonucudur. Dünya var olduğundan beri Müslüman halklar üzerinde oynanan oyunlar bitmek tükenmek bilmiyor. Bilirsiniz, bazı ülkeleri tenzih ederek söylemekte fayda görüyorum ancak Müslümanlar kimi kendini bilmez milletlerce hor görülür, küçümsenir. Halbuki çok tarih bildiklerini söyleyenlere sesleniyorum; bugün övündüğünüz icatlarınıza, keşiflerinize bakın, pek çoğunun kaynağı Müslüman topraklardır. Demem o ki bunlar karalama kampanyalarıdır. Öteye geçemez.
 
Biz biriz, birlik olduğumuzda ne denli güçlü olduğumuzu her defasında göstermişiz. Korkuları, bizleri karalamaya çalışmaları, hep bundandır. O yüzden bu mübarek ramazan gününde, gelin ellerimizi tüm Müslüman alemi için açalım, dualarımıza tüm Müslüman alemini katalım. Hz. Hasan'ın doğduğu bugün de bizim için birlik günüdür, ikilikten kurtulma günüdür, dayanışma günüdür, paylaşma günüdür."dedi
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'nın ardından Ehlibeyt şairlerinden Şöhret Segga, Hz. Zehra ile ilgili  şiirini okudu.
 
Ehlibeyt meddahlarından Emir Hüseyin methiyeleriyle programa renk kattı.
 
Program Fereç duası ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2018 12:37 - 1258 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım