Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Eski YPG sözcüsü: ABD, Kürtlerin Suriye hükümetiyle anlaşmasını engellemeye çalışıyor
Suriye’nin Afrin bölgesindeki YPG güçlerinin eski sözcüsü Reyzan Hedu, ABD’nin, PYD ile Suriye yönetimi arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını engellemeye çalıştığını belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-01-2019 09:58 - 570 Okunma
Suriye’nin Afrin bölgesindeki YPG güçlerinin eski sözcüsü Reyzan Hedu, "(ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye özel temsilcisi) James Jeffrey'in PYD'ye, anlaşma konusunda acele etmemeleri önerisini içeren, değişimlerin olacağı ve bu bağlamda NATO'nun mart ayında toplanacağı yönünde bir dizi mesaj ulaştırdığı konusunda bilgilendirildim. Güya onların (PYD) çıkarlarında birçok şey değişecekmiş. Hatta hava sahasının kapatılması konusu da hatırlatıldı. Bence tüm bu açıklamalar kuşku uyandırmalı ve endişelendirilmeli" dedi.
 
PYD ile Suriye hükümeti arasındaki diyalog havasının olumlu olduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Kürt politikacı, "Anlaşmanın ertelenmesinin, (Demokratik Suriye Güçleri'nin DSG siyasi kanadı) Demokratik Suriye Meclisi (DSM) ve PYD'nin çıkarına olmadığını düşünüyorum. Maalesef DSM ve PYD yönetiminin bir kısmının, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını değiştireceği beklentisi içinde olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
'SURİYELİ KÜRTLERİN SURİYE HÜKÜMETİNE BAKIŞI OLUMLU YÖNDE DEĞİŞTİ'
 
DSM Başkanı Riad Darar'ın bir ay önce El-Şark el-Awsat gazetesine açıklamasında, Suriye hükümetinin 2011'de meşruiyetini kaybettiğini dile getirdiğini hatırlatan Hedu, bugün Suriyeli Kürtlerin artık öyle düşünmediğini ve Şam'dan olumlu mesajların geldiğini kaydetti.
 
Washington'un son vaatlerinin öncelikle DSM ve PYD'nin Şam'la görüşmelerdeki konumunu sertleştirmeye yönelik olduğunu dile getiren politikacı, "Çünkü ABD, anlaşmanın sağlanması durumunda bunun, Suriye ordusunun tüm sınır bölgesini ve Fırat'ın doğusunu kontrol altına alması anlamına geleceğini çok iyi biliyor" dedi.
 
Suriye ordusunun Fırat'ın doğusuna ve sınır bölgeye girmesinin, TSK'nın olası bir operasyonun önüne geçeceğini, çünkü Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler üyesi ve Rusya ile İran'ın müttefiki olan Suriye'nin ordusuna karşı savaşmayacağını söyleyen Hedu, "Kürt yöneticiler bugün şunu anlamalı ki, durum ve zaman onların lehine değil. Kararı erteleyerek zaman kazanmayı ummak yenilgiye eş değer" yorumunda bulundu.
 
 'HALK, EVLERİNİN DAMINA SURİYE BAYRAĞI DİKEREK PYD YÖNETİMİNE BASKI YAPMALI'
 
DSM ve PYD yönetiminde bölünmenin gözlemlendiğini ifade eden Hedu, Kürt yöneticilerin bir kısmının halen ABD'nin vaatlerine inandığını ve onlara güvendiğini belirterek, "Mevcut durumda halk, inisiyatifi eline alarak kendi çıkarlarını savunmalı ve evlerinin damına Suriye bayrağını dikerek PYD yönetimine baskı yapmalı. Bu stratejik bir hata ve Suriye bayrağının kaldırılmasını pazarlık konusu yapılmasının rezalet olduğunu düşünüyorum. Bu noktada şu soru sorulmalı: Suriyeli Kürtlerin Suriye bayrağının renkleriyle bir sorunu var mı? Her bir Kürt bu soruya ‘Hayır' der. Eğer birleşik devletten yana olduğunu söylüyorlarsa neden devlet bayrağının göndere çekilmesi görüşmelerde pazarlık konusu oluyor? Bu tür davranış, Şam'la görüşmelerin sonucu ne olursa olsun gelecekte DSM ve PYD yönetimine olumsuz yansıyacak" diye vurguladı.
 
 Kaynak : Sputnik
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-01-2019 09:58 - 570 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım