Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Evliyalar Şahı’na Sevgi Seli
İlim Şehrinin Kapısı Hz. Ali Doğum Gününde Coşkuyla Anıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-06-2012 11:11 - 1504 Okunma

Müminlerin Emiri, Muttakilerin imamı Hz. İmam Ali (as)’ın Allah’ın evinde dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümünde başta Necef kenti olmak üzere tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı. Necef kentine akın eden yüz binlerce insan doğum günü coşkusu yaşadı. Ülkemiz de ise başta İstanbul olmak üzere Iğdır, Kars, Bursa, Ankara, Çorum, Aydın, İzmir de coşkuyla kutlandı.

İstanbul’da yapılan kutlama etkinliğinin adresi her yıl olduğu gibi Bağcılar İmam Ali Camisiydi. Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan program Cami imamı ve Dünya Caferi Alimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi H.Ş. Hasan Karabulut’un konuşmasıyla başladı. Karabulut, İmam Ali (a.s)’ın Kâbe doğuşunun büyük manası vardır bunlardan biriside kuranın diliyle Kâbe yıkılmayacak İmam Ali (a.s ) ise Kâbe’nin içerisinde dünyaya geldi ve Allah (c.c) bütün insanlığa şunu beyan etti ‘’ Kâbe”nin ebedi ve kalıcıdır yıkılmayacaktır.” İmam Ali (as)da ebedidir, kalıcıdır ve yıkılmayacaktır. Hz. Ali  Allah’ın nurudur ve sönmeyecektir ‘’

Törende konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, ‘’ Kur’an Ali’yledir. Ali’de Kur’an iledir, Ali neredeyse Kur’an-i duruş ta oradadır. Senin yolundayız ya Ali! Çünkü sen haksın, senin yolun haktır. Adem toprağın oğludur Kur’an-ı kerimde böyle buyruluyor. Ancak  kainatın efendisi Hz. Muhammed (s.a.a)’in deyimi ile sen toprağın babasısın, Adem toprağın oğludur sen ise Adem’den öte onun babası olan toprağın babasısın diye konuştu.

Özgündüz, öteden beri Allahın nurunu üfleyerek söndürmeye çalışanlar, gaflete uğramışlardır. Dünya uşakları dünya köleleri bilsinler ki kazananlar imanı ile birlikte olan salih ümmet olacaktır. Siyonistlere karşı bir kurşun dahi atmayanların İslam topraklarında katliam yaptıklarını, okul çocuklarını, Hz. Muhammed (s.a.a) evlatlarını havaya uçuruyorlar. Beyaz sarayın kuklası olan kralların, dolarlarına kanıp Müslümanların başına bela olmuşlardır.

Bizler onlar gibi tevhidi dilimize dolayıp, şeytanın askeri olmayacağız ve dikkat etmemiz gereken şey haklı olup haklı kalabilmektir. İmam Ali (a.s) ömrü boyunca, canı pahasına doğruluktan, haktan ve adaletten bir milim dahi şaşmadı diyerek sözlerini şöyle tamamladı; bizleri ne kadar tahrik etseler de bizler bu tahrikleri kapılmayacağız ve Allah’ın bizlere çizdiği çizgiden sapmayacağız.  
 

 Programda CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’de kısa bir konuşma yaptı. Özgündüz programı hazırlayanlara teşekkür ederek,İmam Ali (a.s)’nin her zaman devlet yönetiminde haktan ve adaletten taviz vermemiş ve ilkelerini Mısır valisi Malik Ejter’e gönderdiği emirnamede özetlemiştir sadece İslam dünyasının değil tüm insanlığın Hz. Ali’den alacağı çok büyük dersler var diye konuştu.

Gazeteci Kenan Çamurcu da programda kısa bir konuşma yaptı. Çamurcu: “Ne zaman bir mersiye dinlesem orda geçen sözler, hep bir çırpınışın ifadesi olarak geliyor bana, dinleyen ve söyleyenler o faciayı önlemek için çırpınıp, koşuşturuyorlar. Tıpkı İbrahim’in su bulmak için koşuşturması gibi. İmam Hüseyin’e su yetiştirmek için koşuşturuyorlar. Elimizde olsa eskiye dönüp, tarihi değiştirmek isterdik. Ama ne yazık ki tarihi değiştiremiyoruz ancak geleceğimizi değiştirebiliriz diye konuştu.

Program Hayat Pınarı Yarışmasında dereceye girenlerin açıklanması okunan şiir ve dualarla son buldu. 


 

 

  

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-06-2012 11:11 - 1504 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım