Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
FETÖ’nün ‘diplomasi’ piyonları mercek altında
Güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından FETÖ’nün dış politika ayağı da mercek altına alındı. Bu kapsamda yaklaşık 300 Dışişleri Bakanlığı çalışanı Türkiye’ye çağrılırken, eski Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü ve 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün Dış Politika Başdanışmanlığını yürüten Gürcan Balık ile iki eski büyükelçi gözaltında bulunuyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2016 10:48 - 1134 Okunma
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kamudaki açığa almalar kapsamında güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından, örgütün dış politika ayağı da mercek altına alındı. Bu kapsamda Türkiye’nin dış misyonlarında görev yapan yaklaşık 300 Dışişleri Bakanlığı çalışanı Türkiye’ye çağrılırken, eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı gözaltında bulunuyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ’nün güvenlik, yargı, siyaset, eğitim ve iş dünyası ayağıyla birlikte diplomasi örgütlenmesi de inceleniyor. 
Davutoğlu’nun özel kalem müdürü gözaltında
 
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki özel kalem müdürü ve özel müşaviri olan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Dış Politika Başdanışmanlığını yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Alı Fındık ve Tuncay Babalı, soruşturma kapsamında gözaltında bulunuyor. Çok sayıda FETÖ'cü diplomatın eski İnsan Kaynakları Daire Başkanları Tuncay Babalı ve Ali Fındık döneminde işe alındıkları öne sürülüyor. Tuncay Babalı, Türkiye’nin Ottawa Büyükelçiliği; Ali Fındık ise Kostarika Büyükelçiliği görevlerinden alınarak Merkez’e çekilmişlerdi. Bu arada Dışişleri Bakanlığı, dış misyonlarda görevli yaklaşık 300 diplomatı Türkiye’ye çağırdı. FETÖ ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen diplomatların açığa alınacağı belirtilirken, bağlantısı olmayanların görev yerlerine dönecekleri kaydedildi.
 
Balık, üst düzey görevlerde bulundu
 
Bulunduğu üst düzey görevlerle dikkati çeken Balık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığında FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında görevden alınmıştı. Balık, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü ve özel müşavirliği, Ağustos 201-Mayıs 2014 arasında da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dış Politika Başdanışmanlığı görevini yürütmüştü. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2016 10:48 - 1134 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım