Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Filistin Çalışma Bakanı Yermük eylemleri savaş suçudur
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-01-2014 12:01 - 825 Okunma

Filistin Çalışma Bakanı Ahmet Mecdelani; sistematik terör eylemlerinde bulunan terör gruplarının Şam’da Filistinlilerin yoğun olarak yaşadıkları Yermük Semtindeki eylemlerinin insanlığa karşı bir savaş suçu olduğunu belirtti.

Şam’a ziyareti çerçevesinde dün Dama Rose Otelinde düzenlediği basın toplantısında Mecdelani silahlı terör gruplarının Suriye'de Filistinlilerin yoğun olarak yaşadıkları tüm bölgeleri hedef alıp Filistinlileri canları ve mallarıyla ağır kayıplara uğrattıklarını ifade etti. Mecdelani terör gruplarının eylemleri neticesinde ciddi bir insani krizin meydana geldiğine dikkat çekerken, bunun da Suriye hükümetinin çabalarına yük oluşturduğunu vurguladı.

Mecdelani Filistinlilerin her daim Suriye'deki krizde taraf olmadıklarını ve olmak istemediklerini belirttiklerini ifade ederken, taraf olarak kullanılmalarının hiçbir siyasi hedefe hizmet etmediğini söyledi.

Yermük’teki Filistinlilerin silahlı terör grupları tarafından canlı kalkan olarak kullanılmalarına izin vermeyeceklerini belirten Mecdelani; terör gruplarının bu durumda sorunlarının sadece Suriye devletiyle sınırlı kalmayacağını Filistin halkıyla da sorunları olacağını ifade etti.

Yoğun çabalar neticesinde Yermük’te bulunan ihtiyaç sahiplerine tıbbı ve gıda yardımlarından oluşan bir insani yardım gönderilmeye çalışıldığına işaret eden Mecdelani teröristlerin söz konusu yardımların üstüne anlaşılan noktaya varmadan sadece 100 metre öncesinde araçlara ve beraberindeki kadroya ateş açtıklarını belirtti. Mecdelani insani yardım araçlarına açılan ateşin nerden ve kim tarafından tam olarak tespit edildiğini, ateş açan teröristlerin de belli olduğunu açıkladı.

Mecdelani teröristlerin daha önce de Yermük’ten çıkmak isteyen ve insani durumu ağır olan vatandaşlara ateş açıp çıkmalarını engellediklerini ifade etti. Yermük Bölgesinde hangi terör gruplarının bulunduğu ve arkalarında hangi dış güçlerin olduğunun bilindiğine işaret eden Mecdelani, bu tarafların Filistinlileri kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Suriye'de bulunduğu temaslar konusunda Mecdelani; Yermük Semtinde bulunan vatandaşlara insani yardımların ulaştırılmasıyla birlikte insani durumları ağır olanların güvenli bölgelere çıkarılmaları için bir dizi alternatifi Sosyal işler Bakanlığı ile masaya yatırdıklarını söyledi.

Mecdelani daha önce bir çok tarafın Yermük ve daha başka bölgelerde insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından Suriye hükümetini sorumlu tuttuklarına işaret ederken, bunun doğru olmadığını, insani yardımları engelleyenlerin terör gruplarının kendileri olduklarına bizzat kendi gözleriyle gördüklerini söyledi.

Suriye ordusuna karşı eylemlere katılan Filistinliler konusunda ise Mecdelani bunların Filistin davasıyla ilgileri olmadığını, şahsi sorumluluk üstlendiklerini söyledi. Mecdelani eylemlere katılan Filistinlilerin diğer teröristlerle eşit durumda olduklarını sözlerine ekledi.

Filistin Çalışma Bakanı Mecdelani Ramallah’a dönüşü sırasında orada da bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve aynı tutumu bir kez daha vurgulayacağını ifade ederken, kimilerinin ‘Suriye'de olduğum için böyle konuştuğumu ve bu tutumu sergilediğimi düşünmelerini istemiyorum, Ramallah’ta yapacağım basın açıklamasında da aynı tutumu vurgulayacağım’ şeklinde konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-01-2014 12:01 - 825 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım