Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Filistinli Çocuklar, Direniş Sembolü
İsrail rejimi önceki gün 17 yaşındaki Filistinli kız çoğu Ahed et Tamimi'yi serbest bıraktı. Ancak işgal rejiminin zindanlarında hala 291 Filistinli çocuğun esir olarak tutulduğu bildiriliyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2018 09:57 - 517 Okunma
Filistinliler'in Siyonist rejimin cinayetlerine karşı direnişi artık yaş ve cinsiyet tanımıyor. Kadınıyla erkeğiyle tüm Filistinli kesimler, İsrail karşısındaki direnişiyle onur duymaktalar. Filistinli kız çocuğu Ahed Tamimi'nin öyküsü, bunun için en bariz örnektir. 
 
Tamimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ülkenin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıma kararının ardından düzenlenen protesto eylemine katıldığı sırada iki Siyonist askere tekme ve tokat attığı için 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Filistinli kız çocuğu 17. yaşını İsrail rejiminin zindanında kutladı. Başka bir deyişle Tamimi, çocuk olmasına ve yasal yaşa girmemesine rağmen işgal rejimince tutuklandı. Oysa Çocuk Hakları Konvansiyonu'nun 1. maddesine göre, 18 yaş altında olan kişi çocuk sayılıyor ve çocukların tutuklanması yasa dışı bir girişim sayılıyor.
 
Filistin direnişi için bir sembole dönüşen Ahed Tamimi, serbest bırakıldıktan sonra, direnişin devam edeceğine vurgu yaptı.
 
Filistinli çocukların direniş öyküsü sadece Ahed Tamimi ile sınırlı değil, şimdiye kadar binlerce Filistinli çocuk İsrail'in cinayetleri sonucu şehit olmuş, yaralanmış, ebeveynlerini kaybetmiş veya İsrail rejimince tutuklanmıştır.
 
Sadece 30 Mart 2018'de başlayan ve devam etmekte olan Dönüş Yürüyüşü sırasında yaklaşık 20 Filistinli çocuk şehit olurken 3200 çocuk da yaralanmıştır.
 
Buna ilaveten onlarca Filistinli çocuk, Siyonist rejimin hapishanelerinde tutulup, işkenceden geçirilmekteler. Nitekim Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi üyesi Hannan Aşravi, Siyonist rejimin zindanlarında hala 291 Filistinli çocuğun esir olarak tutulmakta olduğunu belirtti.
 
Aşravi dün Filistinli çocuk mücahit Ahed Tamimi'nin serbest bırakılması dolaysıyla yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Filistinli çocukların haklarını ihlal etmeye ve onları zindanda tutup, işkenceden geçirmeye devam ettiğini belirtti.
 
Filistin Kurtuluş Örgütü üyesi ayrıca Filistinli tutukluların derhal serbest bırakılmasını istedi.
 
Ahed Tamimi ve annesinin Siyonist rejim askerlerince siyasi intikam sebebiyle tutuklanıp, hapse atıldıklarına dikkat çeken Aşravi, Ahed ve Siyonist rejimin zindanlarındaki diğer Filistinliler'in yaşadıklarının işgal ordusunun barbarlığını gösterdiğini söyledi.
 
19 aralık 2017'de Siyonist rejim ordusu tarafından tutuklanan Ahed Tamimi dün annesiyle birlikte 8 ay esaretin ardından serbest bırakıldı.
 
Bu arada Lübnan Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Filistinli gençlerin direnişini överek, Filistinli kız çocuğu Ahed Tamimi'nin işgal, zulüm ve kibir karşısında direnişin yaş ve cinsiyet tanımadığını gösterdiğini belirtti.
 
Filistinli kız çocuğu Ahed Tamimi serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada İsrail'in zindanlarında 29 kadının tutulmakta olduğunu bunlardan 3'ünün küçük yaşta olduğunu belirtti.
 
2015'te yayınlanan bir videoda da Filistinli çocuk Ahmed Manasere'nin İsrail askerlerince ruhsal ve fiziksel işkenceye maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.
 
Ahmed Manasere bu video yayınladığı sıralarda sadece 13 yaşı vardı ve Filisitinli çocukların çektiği acı ve çileler için bir simge haline dönüşmüştü.
 
İsrail rejimi, Filistinli çocukları tutuklayıp, ruhsal ve fiziksel işkencelerden geçiriyor, ebeveynlerine de baskı yapıp, onları korkutuyor.
 
Ancak bu çocuklar direniş simgesi haline dönüştüler, öyle ki Siyonist rejim, Ahed Tamimi'yi karşılamaya gelen Filistinlilerin sayısının çok fazla olduğu için Tamimi'nin karşılandığı mekanın yerini değiştirmek zorunda kaldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2018 09:57 - 517 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım