Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Finans merkeziydi, cihat merkezi oldu
Kayışdağı mahallesi bir merkez
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2014 09:16 - 1051 Okunma

 Erdoğan’ın finans merkezi dediği Ataşehir cihat merkezi oldu. Kayışdağı’nda üç genç IŞİD’e katıldı. Onlarca genç IŞİD’e katılmak için sıra bekliyor.

Yurt Gazetesi'nden Orhan Şahin'in haberine göre Suriye'de ve Irak'ta her gün yeni bir vahşet haberi ile gündeme gelen radikal İslamcı IŞİD Türkiye'deki örgütlenme faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle yoksul semtlerde genç işsizlere yönelik çalışmalar yapan örgüt, ben buradayım mesajı verebilmek için Hz. Muhammed'in tuğrası olarak bilinen simgeyi, açtığı derneklerde kullanıyor. İstanbul Ataşehir'de ise Kayışdağı Mahallesi, bu örgütün yeni örgütlenme havzalarından. Kayışdağı Mahallesi'nden üç genç bu örgütle iletişime geçerek 'cihad'a katıldı. Bunlardan ikisi D.K. ve U.K. kardeşler. Ağabey D.K. yakın zamanda yaşamını yitirdi. Komşularının anlattığına göre ailesine vasiyeti “Kırkımı yapmayın, mahallede çok Alevi var, onlar gelirse kırkıma haram olur”du. Kardeşi U.K. da bir kaç kez Suriye'ye gitti. Son gittiğinde ayağından yaralanan U.K., iyileşmek için bekliyor, tekrar Suriye’ye gidecek. Hayatını kaybeden D.K., evli ve çocuk sahibi imiş. Baba kesinlikle konuşmuyor. Anne ise solcu kimliğiyle tanınıyor, hatta dönem İçerenköy'de bir dernekte yöneticilik yapmış.

Mahalleli U.K.'dan bahsederken 'saf çocuk nereye çekersen oraya gelir' diyor. Anlattıklarına göre uyuşturucu ve alkol bağımlısı. Arkadaşları birden değiştiğini ve dini konularla ilgilenmeye başladığını söylüyor.

Mescid karargah olmuş
Hayatını kaybeden bir diğer genç E.A. Dayısının anlattığına göre, bir kahvede çalışıyormuş. Namaz kılma için Kayışdağı'ndaki Medine Mescidi'ne gitmeye başlamış. Dayısını da defalaraca oraya çağırmış; “Bir kaç kez onlarla namaz kıldım. Sonra gitmedim. Yeğenim delikanlı bir çocuktu. Elinin siah tutacağını hiç düşünmedim. Hep, 'gideyim Allah için gerekirse yerleri süpüreyim’ derdi. Öleli altı ay oldu, hâlâ cenazesini getiremedik” diyor. Sadece E.A.'nın dayısı değil, mahallede konuştuğumuz herkes, hem korktuğunun söylüyor hem de bu mescidin cihatçıların örgütlenmesinde kullanıldığını belirtiyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2014 09:16 - 1051 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım