Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Fitnenin dini mezhebi yok ki?
Yıkım şebekesinin bir ucunda da Sorhi mi var?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-07-2014 12:45 - 1483 Okunma

 Irak güvenlik güçleri, kendisinin Hz. Mehdi ile irtibatı olduğunu iddia eden Seyyid Mahmut Hasani Sorhi taraftarlarıyla girilen çatışmadan sonra Kerbela’da askeri yönetim ilan ettiler.

Ayrıca Irak güvenlik güçleri Kerbala’ya girmek isteyen Hasani Sorhi taraftarlarından 30 kişiyi tutukladı.

Yetkili bir kaynaktan yapılan açıklamada; Kerbela’da Irak güvenlik güçleri ile Merceiyetin IŞİD emrine karşı gelen Seyyid Mahmut Sorhi ve taraftarları arasında çıkan çatışmada Sorhi taraftarlarından 14 kişi öldü ve 25 kişi de yaralandı.

Irak güvenlik güçleri Kerbela’nın “Seyf Sa’ad” bölgesinde bulunan Hasani Sorhi’nin evini muhasara altına aldılar.

Sorhi, Hz. Mehdi ile irtibatı olduğunu iddia etme ve Merceiyete karşı gelmenin yanı sıra yapmış olduğu diğer fitneci faaliyetlerinden dolayı birkaç yıl önce de halk ve Irak güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelmişti.

Seyyid Hasan Sorhi’nin İfratçı ve İnhirafi Faaliyetleri?

“Mahmud Abdurrıza el-Sorhi” 1964 Kazımeyn doğumlu, Bağdat Üniversitesi Mühendislik bölümünü bitirdikten sonra dini eğitim almak için 1994 de havzaya girdi.

Seyyid olması şaibeli olan (önceleri Şeyh olan)  Sorhi 2003 yılında Saddam devrilmeden sahneye çıktı ve kendisini Irak’ın en büyük merceiyyet makamı olarak tanıttı. Beyaz emmamesini de değiştirerek siyah emmame takmaya ve kendisine “Seyyid Haseni” dedirtmeye başladı.

Daha sonra onun eski Basçılarla ve Saddam’ın istihbaratıyla irtibatta olduğu anlaşılınca Necef Merceiyyet makamı mesafeli durmaya çalıştı.

Irak’ın meşhur yazarlarından Ali el-Şemri’nin yazdığına göre, Saddam döneminde evine uydu yerleştirirken yakalandı. Hapisteyken Saddam’ın istihbarat elemanlarında birinin dikkatini çekti ve onu istihbarat birimlerine teslim etti. Sorhi’nin Baasçılarla irtibatı böylece başlamış oldu.

2005 yılında Hille’de büro açarak halka kaynağı belirsiz para dağıtmaya ve gençleri yanına çekmeye çalıştı. Büro açma işlemini diğer şehirlere de yayan Sorhi, kısa bir müddet sonra İmam Mehdi ile irtibatta olduğunu iddia etmeye başladı. Daha sonra aynı gizli ellerin yardımıyla Kerbela'da büro açarak burada güçlenmeye başladı.

2006 yılında da Irak'ın Basra kentindeki İran Konsolosluğunu basıp binanın bazı yerlerini ateşe verilmesinde kendisi ve taraftarlarının parmağı olduğu belirtildi.

Bu davranışından sonra Necef Merceiyyet makamları özellikle Ayetullah Sistani bu iddialarının yanlış ve tehlikeli olduğunu söyleyince bu sefer de tüm müçtehitlere karşı sözlerini sertleştirerek tehditler ve hakaretlere başladı. Sorhi taraftarları bahanelerle emniyet güçlerine karşı çatışmaya başladılar.

Şu anda da Baasçılarla tekfircilerin beraber başlattıkları terör saldırılarını fırsat bilen Sorhi Suudi Arabistan’ın da desteğiyle etrafındakileri silahlandırarak Kerbela’yı içerden çökertmeye ve emniyet güçleriyle çatışmaya başlayınca gerçek yüzü tamamen ortaya çıktı ve halkın büyük tepkisini çekti.

Emniyet güçleri de yıllardır süren bu oyuna son noktayı koyarak önce Kerbela’da sokağa çıkma yasağı ilan ederek Sorhiyi ve taraftarlarını yakalayarak büyük bir fitneyi önlemiş oldular. Çatışmada el-Sorhi taraftarlarından 14 kişinin öldüğü 100 kişinin de yakalandığı ifade ediliyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-07-2014 12:45 - 1483 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım