Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Fransa Mali'den Çekilmeye Hazırlanıyor
Fransa'nın Mali'de 4 bin askeri bulunuyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2013 17:50 - 885 Okunma


  Mali’nin kuzeyinde bir süre önce radikal İslamcılara karşı askerî operasyon başlatan Fransa, Fransız birliklerinin mart ayından itibaren Mali’den çekileceğini duyurdu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, “Metro” gazetesine yaptığı açıklamada, Mali'deki askeri operasyonun gelecek aydan itibaren yavaşlatılacağını söyledi.

Bakan, “Her şey planladığımız gibi yürürse, gelecek aydan itibaren Mali'deki Fransız askerlerinin sayısı azaltılabilir” dedi.

Bölgede terörizm tehlikesinin halen mevcut olduğuna dikkat çeken Bakan, Afrikalılar ile Malililerin güvenliğin sağlanması için gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.

Şu anda Mali'de 4 bin dolayında Fransız askeri konuşlandırılmış durumda. Fransa'nın ülkedeki askeri operasyonu 11 Ocak tarihinde başlamıştı. Operasyonun başlaması ile birlikte İslamcı militanların kontrolündeki Timbuktu, Gao gibi kentlerin kontrolü yeniden ele geçirilmişti.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian da operasyon süresince çok sayıda radikal İslamcı militanın hayatına son verildiğini belirtti. Şu ana kadar hayatını kaybeden Fransa askeri olmadı.
Fransa Uranyum yataklarını da korumaya aldı.

Bu arada  Avrupa Birliği (AB) 12 Şubat'tan itibaren Mali'ye eğitim birlikleri gönderecek.

    AB ile Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) öncülüğünde Brüksel'de dün (5 Şubat) düzenlenen Mali'ye destek toplantısının ardından yayımlanan açıklamada, Mali ordusunca ülkenin kuzey bölgesinde kaydedilen gelişmelerin olumlu karşılandığı bildirildi.

    Mali'de uluslararası insan hakları kurallarına saygı gösterilmesi çağrısı yapılan toplantıda, ülkedeki sivillerin güvenliğinin korunması gibi konular ele alındı.

    Toplantının ardından, AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, düzenlenen basın toplantısında, uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluluğu kısa sürede fark ederek, Mali vatandaşlarını korumak için ülkeye yardım sağladığını belirtti.

    AB dışişleri bakanlarınca Mali'deki durumu görüşmek üzere 17 Ocak'ta Brüksel'de düzenlenen olağanüstü toplantıda, ülkeye eğitim birlikleri gönderileceği açıklanmıştı

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2013 17:50 - 885 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım