Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gadir-i Hum bayramı Almanya'da kutlandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-10-2013 16:15 - 3476 Okunma

 Almanya’nın Herne şehrinde, Hüccetül İslam Şeyh Mucahidi öncülüğünde İAC İmam Ali Camii ve İslam Merkezi tarafından tertiplenen 1. Gadir Hum Konferansı, coşkulu bir merasime ev sahipliği yaptı.



Konferansa Hollanda, Belçika, Fransa, Avusturya ve Almanya’nın çeşitli bölgelerinden katılımlar oldu. Avrupa Ehlibeyt Alimleri’nin ve Avrupa Ehlibeyt Gençliği‘nin, Türkiye ve İran’dan ve diğer bölgelerinden özel davet edilen konuşmacılar o günün önemi hakkında beyanda bulundular. Program, 11 yaşındaki Afganistanlı Kuran hafızının Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.



Sunuculuğunu Eindhoven Ehlibeyt Camii İmamı Hüccetül İslam Şeyh Hüseyin Akay’ın yaptığı program, şiirler ve methiyelerle devam etti.

Öğle Ezanı’nın okunmasıyla Ayetullah Ramazani’nin imametinde namazlar kılınıp ve konferansın 2. oturumuna geçildi.

Uluslararası Kuran hafızı Hasan Sadiki’nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hüccetül İslam Şeyh Mucahidi tarafından yapılan açılış konuşmasıyla devam etti.

Gadir Hum Konferansı Sekreteri Şeyh Mucahidi;  “Gadir Hum kardeşlik, birlik ve beraberlik demektir. Zira Gadir Hum’da Peygamber (sav) Efendimiz insanları birbirine kardeş ilan etti ve insanların birliği ve beraberliği için Hz. Ali (as)’ı insanlara imam ve önder olarak Allah’ ın emriyle tayin etti. Orada bulunan tüm insanlar Hz. Ali (as)’a biat ettiler ve bu nedenle Gadir Hum Programını düzenlemek, kardeşliğin ön planda tutulması demektir.” sözleriyle konuşmasına devam etti.

Program akışında Ayetullah Ramazani, Gadir Hum vakasının tarihi boyutunu ve bugünkü önemini anlattı.

Berlin İmam Rıza Camii İmamı Ş. Sabahattin Yılmaz da Almanca yaptığı konuşmada, “Tek kurtuluş Muhammedi İslam’a sahip çıkmaktır.” dedi.

Daha sonra Berlin İmam Cafer-i Sadık Camii Dernek Başkanı H. Hasan Babur’un Gadir Hum hakkında okuduğu şiirler, konferansta güzel bir atmosfer yarattı.

Türkiye’den gelen Zehra TV temsilcisi Ş. Cevat Gök de konuşmasında Ehlibeyt’in her dönemde mazlumların yanında olduğunu söyledi.

Daha sonra İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hüccetül İslam Şeyh İmanipur, konuşmasında insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını arzu ettiğini ve böyle konferansların, insanların bilgilendirilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Fransa Ez Zahra Merkezi (Centre Zahra) Başkanı Hüccetül İslam Şeyh Jamal, Müslümanların birbirleriyle diyalogda olmaları gerektiğini vurgulayarak, böyle bir konferansın devamlı olmasının, İslam Ümmeti için gerekli olduğunu söyledi.

Bu Konferans’ a Avrupa Ehlibeyt Alimlerinden Şeyh Cafer Bayar, Taki Akbulak, Hasan Ahmadi, Ali Akber Pour, Seyyid Cevad Halhalı, Seyyid Yakup Karahan, Şeyh Adbul Kerim ve Şeyh Jamal ile Almanya ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden İslam ve Ehlibeyt Merkezleri Başkanları ve iş adamları, siyasetçiler, akademisyenler, camii imamları, bazı İslam ülkelerinin başkonsolosları ve Ehlibeyt dostları katılmıştır.

Gadir-i Hum Konferansı 5 ayrı dilde Arapça, Farsça, Fransızca, Türkçe ve Almanca olarak çeşitli tercümanlarla aktarıldı.

Konferansta İran’dan gelen Meddah Rahimi’nin okuduğu methiye ve ilahilerden sonra, çekilişler yapılarak 5 kişiye özel hediyeler verildi ve yemek ikramıyla vahdet duası ve Gadir-i Hum’ gününe ait kardeşlik duası okunarak konferans sona erdi.

Bu kadar ilgi ve yoğun katılımdan dolayı, Ş. Mucahidi, 2014 yılında, 2. Gadir-i Hum Konferansının IAC İmam Ali Camii ve İslam Merkezi adına Gelsenkirchen’de yapılacağını beyan etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-10-2013 16:15 - 3476 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım